Hulusi Akar S-400'ler için tarih verdi

Hulusi Akar S-400'ler için tarih verdi
‘Nisan ya da mayısta tam aktive olacak.’

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, medya temsilcilerinin sorularını cevaplandırdı. Akar, S-400'lere ilişkin eğitim süreci ve kurulum çalışmaları devam ettiğini söyledi. Akar S-400’lerin kullanımı için tarih verdi:"Cumhurbaşkanımız ne açıkladıysa faaliyetlerimiz planlı sürüyor. Nisan ya da mayısta tam aktive olacak'' dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar S-400 ile ilgili yaptığı açıklamada; S400 eğitim süreci ve kurulum çalışmaları devam ediyor. Gerçekten ilkeli olma meselesi bu. Cumhurbaşkanımız ne açıkladıysa faaliyetlerimiz planlı sürüyor. Nisan ya da mayısta tam aktive olacak. ABD, Patriot için ‘hayır' dedi, S400 aldık. Geldik F35'lere. Devlet olarak 1.4 milyar dolar taksitini ödedik. Diyorsunuz ki ‘bunu almayın'. Biz ortağız orada. ‘S400 alırsanız F35 vermeyiz' diye bir madde var mı, yok. Bu tür çözüm odaklı girişimlerde bizimle birlikte olmazsanız bizim de başka arayışlara girmemiz en doğal hakkımız, bu nereye gider bilemem. Suriye'de S400 var yanı başında İsrail'de F35 uçuyor'' ifadelerinde bulundu.

HEVRİN HALEF SUİKASTI

Akar geçtiğimiz günlerde Suriye Milli Ordusu’na bağlı Ahrar El Şarkiye grubunun Kürt siyasetçi Hevrin Halef’in, öldürülmesi ile ilgili görüntülerin ortaya çıkması ile ilgili ise üstü örtülü konuştu; Akar , "Bunlar kendi toprakları için mücadele ediyorlar. Mahkemeleri var. Orada başıboş bir grup olarak takdim ediliyorlar. Operasyonlarda bireysel bazı yanlışlar varsa hesabı soruluyor" dedi.

'KATAR'DAN NE KÖTÜLÜK GÖRDÜNÜZ?'

Tank Palet Fabrikası'ının Katar sermayesine devridilmesine ilişkin olarak ise Akar, "Prototip çalışması Otokar tarafından yapıldı. İhaleye üç firma girdi BMC kazandı. Diğer firmalar kazansaydı BMC'ye sağladığımız şartları sağlamak zorundaydık. BMC kendi fabrikasının zaten temellerini attı. O zamana kadar, o fabrika faaliyete geçene kadar bu fabrikanın imkanlarından yararlanarak bu tank paleti yapma çalışmaları sürüyor. Özlük haklar konusunda herhangi bir kayıp yok. Orada tank yapılmıyor tank paleti yapılıyor. ‘Orada zaten tank yapılıyor niye ihale ediyorsunuz' diyorlar yanlış. Bilinmiyor. Mülkiyet tamamen milli savunma bakanlığında, kontrol bizde. Bizim amacımız tank yapmak ve ihraç durumuna gelmek. On seneden beri devam eden bir çalışma. Gidin diğer savunma sanayi şirketlerine bakın yabancısı yerlisi yok. Kontrol bizde. Sermaye gelmiş, Katarlılar girmişler. Katar'ın ne kötülüğünü gördünüz? Katar sermayesinde ne var? Yatırım demiyor musunuz? Adamlar yatırım yaptılar. Hani sermayenin rengi yoktu. M60 ve Altay ne kadar modernize edersek edelim onların hakkı ABD ve Almanlara ait. Biz diyoruz ki ‘Kendi özgün silahımızı yapalım.' Biz motorunu vs bulduk yaptık ama satamıyoruz çünkü son kullanıcı belgesi vermiyorlar. O yüzden bizim bu tankları yapmamız lazım" ifadelerinde bulundu.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar