Hürriyet Okur Temsilcisi: Okurlarımızın öğrenmeye hakkı yok mu?

Hürriyet Okur Temsilcisi: Okurlarımızın öğrenmeye hakkı yok mu?
'Milliyet, Star, Yeni Şafak, hatta Karar, Birgün ve Cumhuriyet’teki haberlerde de yer verilmemişti İngiliz mahkemesinin gerekçesine'

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, Türkiye'nin 'FETÖ' ile ilişkisi olduğu iddiasıyla İngiltere'den iadesini istediği işadamı Akın İpek hakkında İngiliz mahkemesinin verdiği kararın eksik haberleştirilmesini eleştirdi. Haberlerde saklanan gerekçeyi bulmak için çaba sarf ettiğini belirten Bildirici, İngiliz mahkemesinin "Türkiye'de adil yargılama yapılamadığı, işkence ve kötü muameleye tabi tutabilecekleri" gerekçesini verdiğini ve bu duruma tepki gösterererek "Türkiye’deki hukuk düzenine ilişkin böyle olumsuz bir bakış oluştuğunu okurlarımızın öğrenmeye hakkı yok mu?" diye sordu.

"İngiliz mahkemesi, FETÖ çatı davasının firari sanığı ve eski Koza Holding yöneticisi Akın İpek’in Türkiye’ye iadesiyle ilgili talebin reddine karar verdi" deniliyordu haberin ilk cümlesinde. Ama arkasından gelen cümlelerin hiçbirinde İngiliz mahkemesinin hangi gerekçeyle bu kararı aldığı bilgisi yoktu. 

Oysa Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün "...İngiltere yargısının ret kararı siyasi içerikli bir değerlendirme" sözlerine yer verilmişti Hürriyet’in 29 Kasım tarihli haberinde. Ama ret kararının gerekçesi yazılmadığı için Gül’ün itirazının nedeni anlaşılmıyordu. Merak ettim, diğer gazeteleri de taradım. Milliyet, Star, Yeni Şafak, hatta Karar, Birgün ve Cumhuriyet’teki haberlerde de yer verilmemişti İngiliz mahkemesinin gerekçesine. Zaten hepsi de Anadolu Ajansı’nın haberini almıştı. Haberlerde saklanan gerekçeyi bulmak için internette bir süre dolaşmam gerekti. Meğer "Suçlamaların siyasi olduğu, Türkiye’de adil yargılama yapılmadığı, işkence ve kötü muameleye tabi tutulabilecekleri" gerekçesini öne sürmüş İngiltere’deki mahkeme. Önemsiz mi? İngiliz yargısında, Türkiye’deki hukuk düzenine ilişkin böyle olumsuz bir bakış oluştuğunu okurlarımızın öğrenmeye hakkı yok mu?

Öne Çıkanlar