İBB Başkanı İmamoğlu'ndan bir ilk daha

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan bir ilk daha
Karar ilişkin bilgi veren KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt, 'Bundan sonra yapacağımız tüm işlemler müzayede formatında açık olacak' dedi. Konuyla ilçe belediyelerinin de ilgilendiği öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden KİPTAŞ ilk kez gayrimenkullerini halka açık müzayedeyle satacak.
Açık artırma usulüyle 28 dükkan, 19 arsa ve ihtiyaç fazlası 3 lüks aracın satışı 24 Ekim 2019 Perşembe günü saat 11.00’de KİPTAŞ Zeytinburnu Konferans Salonu’nda gerçekleşecek. KİPTAŞ’ın mülkiyetinde bulunan bu 3 lüks aracın daha önce İBB yöneticileri tarafından makam aracı olarak kullanıldığı öğrenildi.

DÜNYANIN HER YERİNDEN ONLİNE KATILINABİLECEK

KİPTAŞ tarihinde ilk kez yapılacak olan müzayedeye online olarak dünyanın her yerinden katılım sağlanabilecek. Müzayedeye katılmak isteyen tüm yurttaşlar talip olduğu her gayrimenkul için toplantı öncesinde geçici katılım teminatı ödeyerek teklif sunabilecek. Canlı yayımlanacak müzayedede yer alan ve 50 ile 180 metrekare arasında değişen 28 dükkânın 23’ü Bahçeşehir Vaditepe Konutları’nda, 5’i ise Bahçeşehir Gölevleri’nde yer alıyor. Çoğunluğu İstanbul’da yer alan arsaların bir kısmı ise Çanakkale’de.

KİPTAŞ GENEL MÜDÜRÜ: MÜZAYEDELER SÜRECEK

Müzayede hakkında bilgi veren KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, "Müzayedeyle ciddi bir rekabet ortamı oluşturarak hem gayrimenkullerin gerçek değerinde satılmasını hem de böyle bir portföyümüz olduğundan herkesin haberdar olmasını amaçlıyoruz. İyi bir rekabet ortamı olursa mallar gerçek değerinde alıcıyla buluşur düşüncesindeyiz. Bundan sonra yapacağımız tüm işlemler müzayede formatında açık olacak" dedi.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre 24 Ekim’de gerçekleşecek müzayededen toplam 110 milyon lira gelir beklediklerini belirten Kurt, bu geliri daha sonra yapacakları kentsel dönüşüm sosyal konut projelerinde kullanacaklarını açıkladı.

İLÇE BELEDİYELERİNİN DE İLGİSİNİ ÇEKTİ

Kurt, lüks araçların ise şirkete mali açıdan yük getirdiğini belirterek "Hem tasarruf, hem de kaynak üretmek amacıyla piyasaya arz ediyoruz. Araçların müzayedeye çıkışı toplam 500 bin lira ama daha fazla bir değere ulaşacağını" diye konuştu. 

Satışlarla ilçe belediyelerin de ilgilendiği öğrenildi.

Öne Çıkanlar