İbrahim Layık toprağa verildi

İbrahim Layık toprağa verildi
İstanbul Havalimanı'nda güvenlik görevlisi olarak çalışırken, intihar eden İbrahim Layık toprağa verildi.

İstanbul 3'üncü Havalimanı iştiraki İGA'ya bağlı güvenlik görevlisi olarak çalışırken, sosyal medya hesabından "Kürt olduğumuzdan dolayı hep dışlandık belki bu yaptığım şeyle değişir. Ne mutlu Kürt ve Türküm diyebilene. Hakkınızı helal edin" şeklinde paylaşımda bulunduktan sonra intihar ettiği iddia edilen İbrahim Layık'ın cenazesi, Mardin'in Nusaybin ilçesine getirildi.

Ailesi tarafından otobüsle kente getirilen cenaze, ilk olarak Kışla Mahallesindeki Kışla Camiine getirildi. Cenaze törenine Layık'ın ailesinin yanı sıra Nusaybinliler ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Pero Dündar, HDP ve DBP Nusaybin ilçe yöneticileri, Nusaybin Belediyesi eş başkanları ve meclis üyeleri de katıldı.

Ardından toprağa verilmek üzere Dicle Mahallesinde bulunan Hacace Mezarlığına getirilen cenaze burada toprağa verildi.

YASAL SÜREÇ TAKİP EDİLECEK

Layık'ın ailesi, şüpheli gördükleri olay karşısında İstanbul'dan gelen aile bireyleriyle bir araya gelerek, bir değerlendirme yapacaklarını paylaştı. Aile, konuyla ilgili gerekli işlemlerin sürdüğünü, yasal sürecin de takipçisi olduklarını kaydetti.

Layık'ın ağabeyi Ömer Layık daha önce kardeşinin ruh sağlığının iyi olduğunu ve ölümünün şüpheli olduğunu belirtmişti. Ağabey Layık, kardeşinin ölümünden önce iş çıkışının verildiğini, ayrıca telefonunun da sıfırlandığını dile getirmiş, kamuoyunda çıkan kimi iddiaları da reddetmişti. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar