Soylu: HDP'yle ortaklık yapıp, çıkan olayları İçişleri Bakanı'na yıkmak hafıza kaybıdır

Soylu: HDP'yle ortaklık yapıp, çıkan olayları İçişleri Bakanı'na yıkmak hafıza kaybıdır
Ankara'da katıldığı asker cenazesi töreninde Kemal Kılıçdaroğlu'na linç girişiminde bulunulmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Irak sınırında yaşamını yitiren dört askerden biri olan Yener Çıkrıkçı'nın cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişimiyle ilgili açıklama yaptı. 31 Mart seçimleri sürecinde CHP'yle HDP'nin yakınlaştığını ileri süren Soylu, CHP Genel Başkanı'nın cenaze törenine katılacağının bildirilmesi gerektiğini ancak bir bildirim yapılmadığını ifade ederek, "Biz tedbirleri alırken CHP - HDP yakınlaşmasını, bu psikolojik ortamı da göz önüne alırız" diye konuştu. Soylu ayrıca, "PKK'nın siyasi kolu HDP'yle ortaklık yapıp, çıkan olayları İçişleri Bakanı'na yıkmak hafıza kaybıdır" ifadelerini de kullandı.

Soylu, CHP'den kendisine yönelik  yapılan istifa çağrısına da yanıt veren Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın kabinesinde görevliyim. Sorumluluk sahibi bir insanım. Ülkemin menfaatlerinde sorumluluk hissederim. Ülkeme hizmetin bedelini ödemeye hazırım. Bunu tayin edecek Cumhurbaşkanımızdır" diye konuştu.

Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Alana ilk Mansur Yavaş gelmiştir. Yavaş'a kısmi protestolar olmuştur. Ardından da Kemal Kılıçdaroğlu alana gelmiştir. Kılıçdaroğlu'na sözlü protestolar yapılmıştır.

"Şehit cenazelerinde slogan atılmaması yönünde uyarılar yapılır. Zaman zaman siyasetçiler de cenaze törenlerine katılır. Siyasetçiler protestolarla da karşılaşabilir. Ama fiziki saldırıları kabul etmemiz mümkün değildir.

"Yaşananlara ilişkin bazı yanlış bilgilendirmelerin olduğunu gördük. Dünden beri hem sosyal medyada hem de CHP yöneticileri tarafından dışarıdan getirilen insanlar tarafından olayların çıkarıldığı söylendi. Konuyla ilgili incelemelerimizi yaptık. Dışarıdan kaynaklanan bir provokasyon olduğunu tespit etmedik. Kılıçdaroğlu'na yumruk atan kişinin şehidimizin hısımı, yani yakını olduğunu öğrendik.

"İlk yaptığımız değerlendirmede, olayın dışarıdan bir provokasyon olmadığı görülmüştür. Yaşananlar ne kadar yanlışsa, buradan siyasi rant çıkarmak da o kadar yanlıştır. 

"Bu şehit cenazesinin seçimden sonraya gelmiş olması önemlidir. Seçimde pozisyonları açık ve nettir. CHP HDP'yle yakınlaşmıştır. Böyle bir hassas dönemde bir genel başkan bir cenazeye gelecekse bunu genel başkanın güvenlik birimleri güvenlik güçleriyle paylaşmalıydı.  PKK'nın terörist saldırısı ile evladımızı şehit ettiği cenazede bu hesap edilmeliydi. Güvenlik birimlerine herhangi bir bildirimde bulunmamıştır.

"Sayın İmamoğlu, Pervin Buldan, Demirtaş arasındaki güzellemeler halkın nezdinde gündeme gelmiştir.  Biz tedbirleri alırken CHP - HDP yakınlaşmasını, bu psikolojik ortamı da göz önüne alırız. 

"Herkes güven içinde seçim kampanyasını yürüttü. Memleketimizin her alanı buna dahildir. Kimse kusura bakmasın, CHP'nin bakışı yapıcı ve birleştirici değildir. Genel Başkanlarının beni hedef göstermesi, siyasal rant olarak kullanmaları, şahsıma küfür etmeleri hangi anlayışta olduklarını göstermiştir. Mevcut grupbaşkanvekili bizi yok edici bir şekilde konuşuyor.

"PKK'nın siyasi kolu HDP'yle ortaklık yapıp, çıkan olayları İçişleri Bakanı'na yıkmak hafıza kaybıdır

"Genel başkan yardımcılarının açıklaması yangına körükle gitmektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın kabinesinde görevliyim. Sorumluluk sahibi bir insanım. Ülkemin menfaatlerinde sorumluluk hissederim. Ülkeme hizmetin bedelini ödemeye hazırım. Bunu tayin edecek Cumhurbaşkanımızdır. Geçmiş olsun dileklerimizi söylüyorum."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar