İddia: Cemal Kaşıkçı'nın kardeşi evinde öldürüldü

İddia: Cemal Kaşıkçı'nın kardeşi evinde öldürüldü
Cemal Kaşıkçı'nın kardeşi Ahmet Kaşıkçı'nın ve eşinin evlerinde kılıç darbeleriyle öldürüldüğü iddia edildi.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda 2 Ekim günü kaybolan Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın kardeşinin ve eşinin Suudi Arabistan'ın Cidde'deki evinde öldürüldüğü iddia edildi.

Hürriyet'in Beyrut'ta basılan Diyar gazetesine dayandırdığı habere göre, Cemal Kaşıkçı'nın kardeşi Ahmet Kaşıkçı ile karısı Cidde'de öldürüldü. İddiaya göre, eve gelen maskeli ve kılıçlı şahıslar Ahmet Kaşıkçı ve eşini öldürdü, Kaşıkçı'nın üç çocuğu ise kaçtı.

Ahmet Kaşıkçı’nın bir komşusu, eve giren şahısların ellerinde kılıçlar olduğunu ve kafasını koparana kadar Ahmet Kaşıkçı ve karısının başına ve omuzuna kılıç salladıklarını, Ahmet Kaşıkçı'nın üç çocuğunun kaçarak komşularının evine sığındığını söyledi.

Komşular, daha sonra Suudi polislerin gelerek kendilerine dağılmalarını söylediğini ve cesetleri alıp bilinmeyen bir yere götürdüklerini, daha sonra gelen polislerin evde sabaha kadar inceleme yaptıklarını söyledi.

Ahmet Kaşıkçı’nın 18 yaşındaki oğlu Muhammed Kaşıkçı'nın kaçarak izini kaybettirdiği belirtildi. Polisin, Ahmet Kaşıkçı'nın evinin kapısını demir bloklarla kapatarak, eve kimsenin yaklaşmaması emrini verdiği kaydedildi. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar