'İdlib'de büyük savaş yakın'

'İdlib'de büyük savaş yakın'
Yerel kaynaklar yer yer çıkan çatışmalarda ağır silahların kullanıldığı ve can kaybının olduğunu belirtiyor.

Yavuz ÖZCAN


ARTI GERÇEK - Suriye'nin en güçlü askeri gücü olan 4. Tabur, Heyet Tahrir El Şam (HTŞ) ve Türkistan İslam Partisi'ne karşı Lazkiye’nin kuzeyindeki El Kubana tepelerinde yerleşti.

Yerel kaynaklar Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın kardeşi Mahir Esad’ın liderliğindeki 4. Tabur'un geçen cuma gününden itibaren  bölgeye yerleştiğini ve bunun da büyük savaşın ayak seslerinin kapıda olduğunun işareti olduģunu belirtti. 

Aynı kaynaklar seçkin bir tugay olarak kabul edilen Al-Ghaith kuvvetleri de dahil olmak üzere Dördüncü Tugay'ın son bir aydır Hama’nın kuzey banliyösündeki Kafarnabou'da bulunduğunu, bu güçlerin de cuma gününden beri Lazkiye'nin kuzeyine yerleştiğini ve aynı bölgedeki Maharda-Skailbya stratejik yolunun yakınında da Rus özel kuvvetlerinin konumlandığını belirtti.

Lazkiye’nin kuzeyindeki El Kubana tepesi de, Rusya özel birliklerinin konumlandığı stratejik noktalardan biri.

Hama ve Lazkiye'de Suriye güçleri ile radikal gruplar arasında dün akşam saatlerinde başlayan çatışmalar bugün de devam ediyor. Orduya ait savaş uçakları sabahın erken  saatlerinde itibaren Lazkiye'nin kuzeyindeki Kebane bölgesini 6 kez bombaladı.

Rus savaş uçakları ise aynı  saatlerde Teftenaz askeri havaalanını hedef alırken, dün gece de Hama'nın kuzeybatısındaki Cebin köyü ile Kefir Zita bölgelerine en az 12 kez hava saldırısı düzenlendiği ve Hama'nın Til Milih, Cebin, Kefir Zita ile Halep'in Raşidin, Cezraya ve  Zimar bölgelerinin de hedef alındığı belirtildi.

Raşidin'de ordu güçleri ile radikal gruplar arasında da çatışmaların başladığını belirten yerel kaynaklar çatışmalarda ağır silahların kullanıldığı ve can kaybının olduğunu belirtiyor.

Öne Çıkanlar