İdlib'de yeni askeri operasyon düzenlenmeyecek

İdlib'de yeni askeri operasyon düzenlenmeyecek
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Erdoğan ile Putin görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Suriye ile müttefiklerinin İdlib’de yeni askeri operasyon düzenlemeyeceğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, İdlib’e askeri operasyon yapılmacağını açıkladı.
Şoygu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Soçi kentinde gerçekleştirdiği İdlib için yaptığı görüşmenin ardından basına açıklama yaptı.

İdlib’deki durumla ilgili konuşan Şoygu, "İdlib’e askeri operasyon yapılmayacak. Konuya ilişkin detaylar Suriye tarafıyla da önümüzdeki saatlerde koordine edilecek." dedi.

Şoygu'ya, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki anlaşmanın İdlib’e askeri harekat yapılmayacağını anlamına mı geldiği soruldu. Şoygu soruya, "Evet" cevabını verdi.

Suriye hükümetinin harekatı ertelemeyi kabul edip etmediği de sorulan Şoygu, "Önümüzdeki saatlerde onlarla, bu anlaşmada belirtilen tüm pozisyonlarla ilgili mutabakat sağlayacağız" dedi.

Putin ve Erdoğan bugün Soçi'de, İdlib’de Suriye hükümeti ve silahlı grupların kontrolü altındaki bölgeler arasında, "silahlardan arındırılmış bölge" oluşturulacağını açıklamıştı.

PESKOV: HİÇBİR NET PLAN YOK

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Suriye yönetimiyle yapılacak görüşmelerin tarihi ve formatını konuşmak için erken olduğunu belirtti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov, "Henüz konuşmak için erken, hiçbir net plan yok" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar