İdlib'deki sivillerin tahliyesi için koridor açıldı

İdlib'deki sivillerin tahliyesi için koridor açıldı
Suriye hükümeti, kuşatma altına aldığı İdlib'de, sivillerin tahliye için bölgenin kuzeybatısında koridor açtığını bildirdi.

Suriye yönetimi, cihatçılardan temizlemek için operasyon başlattığı İdlib'de, sivillerin geçişi için koridor oluşturduğunu açıkladı.

İdlib'den ayrılmak isteyenler için oluşturulan koridorun Hama'nın kuzeyinde olduğu bildirildi. Suriye ordusu dün, İdlib'in Han Şeyhun kasabasında kontrolü tamamen sağlamıştı.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdülrahman, koridor açılmadan önce zaten çok sayıda sivilin bölgeden kaçtığını açıkladı.

Rusya ve İran destekli Suriye güçlerinin Han Şeyhun'a girmesi bölgeden kaçan sivillerin sayısını artırmıştı. Cihatçıların ülkedeki son direniş noktası olan İdlib'den kaçan binlerce kişi son birkaç günde Türkiye sınırına doğru yığıldı. İdlib'de kontrol büyük ölçüde El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir Şam örgütünde bulunuyor.

ORDUNUN OPERASYONLARI SÜRÜYOR

Bölgedeki çatışmaların ve Suriye güçlerinin kara ve hava saldırılarının devam ettiği bildirildi. İdlib'de bir süre önce Türkiye ve Rusya'nın anlaşması üzerine ateşkes sağlanarak Suriye güçlerinin bölgeye yönelik kapsamlı operasyonu önlenmişti. Ancak Ağustos ayında ateşkesin bozulması üzerine, Suriye ordusu 2014'ten beri silahlı isyancıların elinde olan İdlib vilayetini tamamen geri almak için harekat başlatmıştı.

Hükümet, bölgeden ayrılanlar siviller için barınak, yiyecek ve ilk yardım sağlanacağını bildirdi. Suriye ordusunun daha önce de kuşattığı bölgelerde sağladığı tahliye koridorlarına karşı siviller, tutuklanma veya zorunlu askeri hizmete alınma riski nedeniyle çoğunlukla temkinli yaklaşıyor.( Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)

Öne Çıkanlar