İdlib'den sorumlu generaller TSK'den istifa etti

İdlib'den sorumlu generaller TSK'den istifa etti
İdlib'den sorumlu tümenin komutan ve komutan yardımcısının da aralarında bulunduğu 5 general YAŞ kararlarını protesto etmek için TSK'ye istifa dilekçesi verdi.

Ağustos ayı başında açıklanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarının ardından TSK'de görev yapan 5 generalin istifa ettiği açıklandı. İstifa edenlerin, YAŞ’ta Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan İdlib’ten sorumlu 6. Mekanize Piyade Tümeni ve Müşterek Özel Görev Kuvvet Komutanlığı’na atanan Tümgeneral Ahmet Ercan Çorbacı,yardımcısı Tuğgeneral Ertuğrul Sağlam, Tuğgeneral Uğur Bülend Acarbay ve Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir olduğu öğrenildi.

Nihat Genç'in sahibi olduğu Veryansintv.com'da yayınlanan habere göre, özellikle bölgede uzun yıllar görev almış ve aktif olarak çatışma bölgesinde görev alan isimlerin, YAŞ ve ardından yapılan görevlendirmelerden memnun olmadığı için TSK’dan ayrılmak istediği öğrenildi.

İSTİFA NEDENLERİ ‘LİYAKATSIZLIK’

İstifa eden komutanların özellikle görevlendirmelerden rahatsız olduğu, görevlendirmelerin liyakata uygun olarak yapılmadığı, şark hizmeti görmemiş isimlerin kritik yerlere atanırken, savaşan askerlerin pasif görevlere atandığı, çok sayıda askerin TSK’den emekli edildiğini düşündüğü belirtildi.

Bazı generallerin ise haksızlığa uğradığını düşündüğü öğrenilirken, istifa eden generallerin özellikle liyakata dikkat çektiği, liyakatsızlığa karşı böyle bir girişimi yaptıkları belirtildi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar