Gözaltılara tepki: Ülkede nitelikli kim varsa düşmanlar

Gözaltılara tepki: Ülkede nitelikli kim varsa düşmanlar
Bir çok siyasetçi ve gazeteci, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin polis baskınıyla gözaltına alınmasına karşı tepkilerini sosyal medyada dile getirdi.

ARTI GERÇEK - Akademisyen ve sivil toplum kuruluşları yöneticilerinin polis baskınlarıyla gözaltına alınmasına tepkiler büyüyor.

İnsan Hakları Derneği (İHD), gözaltılara ilişkin yaptığı açıklamada "Uzun zamandan beri hukukun üstünlüğü mücadelesi yürüten ve çok sayıda hukuk insanı yetiştiren insan hakları savunucusu Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ile diğer gözaltına alınan kişilerin hak savunuculuğu özelliği göz önüne alınarak kendilerine yapılan bu muameleyi kınadığımızı belirtmek isteriz" dedi.

İHD: SERBEST BIRAKILMALARINI TALEP EDİYORUZ

İHD, "CMK 145. maddeye göre Cumhuriyet Savcılarının çağrı usulü ile davet gönderip ifade alma yöntemini uygulamak yerine toplumda saygınlığı olan bu kişileri kriminilize etmek amacı ile tehlikeli suçlularmış gibi evleri basılarak gözaltına aldırmasının kanuna aykırı olduğunu ve bu uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini bir kez daha ifade etmek isteriz. Turgut Tarhanlı ve birlikte gözaltına alınan kişilere yapılan bu muamele Türkiye’de kanunların keyfi olarak uygulandığını ve siyasi iktidarın yargı yolu ile baskı uygulayarak, istediği herkese istediği gibi davranabileceğini göstermektedir" vurgusu yaparak "Siyasi iktidarı bu tarz baskı yöntemlerinden vazgeçmeye davet ediyor, gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz" çağrısında bulundu.


PAYLAN: TOPLUMSAL BARIŞA EN BÜYÜK TEHDİT SÜLEYMAN SOYLU'DUR

Gözaltılara tepki gösteren HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün Meclis'teki bütçe görüşmelerindeki üslubunu hatırlatarak paylaştığı mesajında, "İçişleri Bakanı, dün Meclisi terörize ederek onaylattığı bütçesiyle zulmüne devam ediyor. Osman Kavala’nın çalışma arkadaşları ve hocalarımız Turgut Tarhanlı, Betül Tanbay gözaltına alındı. Türkiye’nin toplumsal barışına en büyük tehdit Süleyman Soylu’dur!" dedi.

ATAY: ÜLKEDE NİTELİKLİ KİM VARSA DÜŞMANLAR

Gözaltıları, "Osman Kavala'ya iddianame uyduramayınca Anadolu Kültür’e toptan operasyon yapmışlar" sözleriyle yorumlayan TİP Milletvekili Barış Atay, tepkisini "Ülkede nitelikli kim varsa ne varsa düşmanlar. Ayda 24.000 liraya geri dönmez yok ettikleriniz, söyleyelim de" sözleriyle dile getirdi.

Gazeteci Burcu Karakaş gözaltıları Twitter hesabından operasyonu "Tahmin edilen operasyon" ifadesiye paylaştı.


BEŞTAŞ: GÖZALTINA ALINANLAR KAVALA İLE BİRLİKTE SERBEST BIRAKILSIN

HDP Siirt Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Meral Danış Beştaş da paylaştığı mesajında, Osman Kavala'nın 1 yılı aşkın süredir cezaevinde olduğunu hatırlatarak, Kavala'nın bugün gözaltına alınanlarla birlikte serbest bırakılmasını istedi.

KERESTECİOĞLU: İDDİALARA ANCAK ACI ACI GÜLÜNÜR

Osman Kavala ve bugün gözaltına alınanlar için emniyetin yaptığı 'Kavala ile hiyerarşik düzen içinde hareket eden' açıklamasını eleştiren HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, emniyet açıklamasına, "Bu arkadaşlar ve hiyerarşik düzen! Ancak acı acı gülünür"  mesajıyla yanıt verdi.

SAÇILIK: KARNINDAN ELEMENT UYDURMANIN ALEMİ YOK

Cezaevinde ‘Hayata Dönüş’ operasyonu sırasında kolu koparılan, OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile görevinden ihraç edilmesinin ardından Ankara Yüksel Caddesi'nde başlattığı eylem ile tanınan sosyolog Veli Saçılık mesajında, gözaltına alınanlarla ilgili emniyetten yapılan açıklamaya, "Polisin komplo senaristliği 'Elementary' seviyesinde. Karnından element uydurmanın alemi de yok ama.

Öne Çıkanlar