İhraç edilen KHK’liler: Canlı canlı mezara gömüldük

İhraç edilen KHK’liler: Canlı canlı mezara gömüldük
İstanbul KHK Platformu, işten çıkarılmaları Karaca Ahmet Mezarlığı’nda protesto etti. KHK’liler, ihraçlarla 77 bin 600 kişinin canlı canlı mezara gömüldüğünü söyledi.

İstanbul KHK Platformu, 'Ölüm KHK'lılarına karşı yaşamı savunuyoruz, işimizi geri istiyoruz' sloganıyla Üsküdar Karaca Ahmet Mezarlığı'nda basın açıklaması düzenledi.

'İşimiz, ekmeğimiz ve onurumuz için ölüm KHK’larına karşı direniyoruz. İşimizi geri istiyoruz' pankartının taşındığı açıklamaya çok sayıda mesleklerinden uzaklaştırılan KHK'li katıldı.

'KHK’ler gidecek, biz kalacağız' ve 'Direne direne kazanacağız' sloganlarının atıldığı açıklamayı İstanbul KHK Platformu adına Emine Yüzgeç okudu.

'İŞSİZLİĞE MAHKUM EDİLDİK'

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL ile yaklaşık 140 bin kamu çalışanın hukuksuzca işine son verildiğini hatırlatan Yüzgeç, "KHK adı verilen ölüm listeleriyle hiçbir savunma hakkı tanınmadan haksız ve hukuksuz bir şekilde işlerinden edilen yüzlerce kamu çalışanı yaşadıkları sürecin ağırlığına dayanamayarak amansız hastalıklara yakalanıp yaşamlarını yitirmiş, onlarca kamu emekçisi intihar ederek yaşamına son vermiştir. Bunun yanında çıkarılan KHK’lara dayandırılarak getirilen ‘Güvenlik Soruşturması’ uygulamalarıyla yüzbinlerce genç atama yeterliliğine sahip olsalar da görevlerine başlatılmadı. İşsizliğe mahkûm edilmişlerdir" dedi.

'SİVİL ÖLÜME TERK EDİLDİK'

Resmiyette biten OHAL uygulamalarının toplumun genelinde ve ihraçlar üzerinde hala sürdüğünü belirten Yüzgeç, "İhraç olanlar, sadece işlerinden edilmekle kalmamış, çalışma hakları, seyahat hakları, fikir hürriyetleri, seçilme hakları gibi en temel insani haklarından men edilmiş, vatandaşlık hakları geriletilerek neredeyse vatandaşlık statüsünden çıkarılarak ‘sivil ölüme’ terk edilmişlerdir. İhraç edilen kamu emekçilerinin mahkemelere müracaat hakları da ellerinden alınarak, kendilerine zorunlu ve tek adres olarak gösterilen OHAL Komisyonu da adil bir inceleme gerçekleştirmemektedir" dedi.

'77 BİN KİŞİ CANLI CANLI MEZARA GÖMÜLDÜ’

OHAL Komisyonu’nun incelediği 84 bin 300 dosyanın 77 bin 600’ünü reddettiğinin altını çizen Yüzgeç, OHAL Komisyonu’nun ‘Oyalama Komisyonu’na dönüştüğünü belirtti:

"Bugün KHK’lılar olarak Karaca Ahmet Mezarlığı’nda bulunuyoruz. Çünkü, KHK’larla yapılan ihraçlar, KHK’lılar canlı canlı mezara gömülmüştür. İstanbul KHK’lılar Platformu olarak kamuoyuna sesleniyoruz ve diyoruz ki bizler ne darbeci ne terörist ne de vatan hainiyiz. Bizler bu ülkenin dürüst, çalışkan ve işine hak ederek girmiş emekçileriyiz. KHK’larla çalınan İşimizi geri istiyoruz. Haklılığımıza inanıyor ve susmuyoruz. KHK’lar hemen bir yasa ile iptal edilmeli ve bütün KHK’lılar derhal görevlerine iade edilmelidir."

(MEZOPOTAMYA AJANSI)

 

Öne Çıkanlar