'İkinci tura kim kalırsa onu destekleyeceğiz'

'İkinci tura kim kalırsa onu destekleyeceğiz'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Sivil darbeye karşı topluca hareket etmek zorundayız' dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Halk TV canlı yayınında soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı seçiminde ikinci tura kim kalırsa kalsın destekleyeceklerini söyledi, ancak sözlerinin devamında ikinci tura kendi adayları Muharrem İnce'nin kalacağını vurguladı.

Halkı sandıklara sahip çıkmaya çağıran Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin sivil bir darbe ile karşı karşıya olduğunu ve buna karşı hep birlikte mücadele etmek zorunda olduklarını söyledi. 

Sandık güvenliği için partiler, barolar ve STK'larla bir araya geldiklerini ve gerekli önlemleri alacaklarını vurgulayan Kılyıçdaroğlu, "Demokrasi kolay elde edilen bir şey değildir. Gerekirse bedel ödeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın suçlamalarına cevap vererek kendisini muhatap almak istemediğini kaydeden Kılıçdaroğlu'nun sorulara verdiği cevaplar özele şöyle

SANDIK GÜVENLİĞİ: Doğru ve gerçek bilgileri biz vereceğiz seçim gecesi. Bütün sandıkların güvenliğini sağladık. Özellikle 30 bin sandık vardı. Buralarda vekillerimizi görevlendirdik. Sonuna kadar sandıkları bekleyin. Birleştirme tutanakları tek tek gözden geçirelecek. Kanaat getirildikten sonra altına imza atılacak. Bütün bu ayrıntılar anlatıldı. Sandık güvenliği için partiler, barolar, STK'lar bir araya geldik."

Bütün CHP'liler partisine oy versin. Son derece dikkatli olunmalı. Sabah 6'da orada olacak. Öğle yemeği gelmedi diye sandığı bırakanlar sandığı beklemeye gelmesinler. Ya dikta yönetiminden ya da demokrasiden yana oy kullanılacak. Hepimiz gideceğiz demokrasiden yana oy kullanacağız. Çocuklarımıza demokrasiden yana oy kullandım, size  bunu miras olarak bıraktım diyeceğiz. Darbe döneminde getirilen anayasaya hayır oyu verdim ve bu size miras diyorum çocuklarıma. 24 Haziran bu yüzden çok önemlidir. Sivil darbeye karşı topluca hareket etmek zorundayız. Bu bizim namus borcumuzdur.

Genel Merkez ve bütün illerde seçim koordinasyon merkezleri kurduk. Demokratik olarak ne gerekiyorsa yapacağız, pabuç bırakmayacağız. Demokrasi kolay elde edilen bir şey değildir. Gerekirse bedel ödeyeceğiz. 81 milyon insanımız çocuklarına demokrasiyi miras olarak bırakmak zorundayız. Asla asla geri adım atmayacağız. Batı'daki en ileri bütün demokratik kuralları ülkemize getireceğiz.

NASIL BİR CUMHURBAŞKANI?: Erdoğan ne derse desin kaybedeceğini gösteriyor. Kısır tartışmalara girmeyeceğim. Bu ülkenin insanlarına umut vaat ediyorum. Ortadoğu'yu barış havzasına çevireceğiz. Özgüveni varsa yürekli adamsa oturur tartışırız. Neden arkamdan konuşuyor, bakalım kimin ufku daha geniş? Biz cumhurbaşkanı 81 milyonu kucaklasın, parti başkanı olmasın istiyoruz. Biz cumhurbaşkanının saygınlığı olsun istiyoruz. Bir cumhurbaşkanı 24 saat konuşmaz, o başka bir şeydir. Dua edelim bana Erdoğan demedi. Hiçbir zaman demokrasiden vazgeçmeyiz. Bizim davamız demokrasidir. Erdoğan bunu diyebiliyor mu? Onun davası tek adam davası. Biz tüm kurullara demokrasi getireceğiz diyoruz.

İNCE İLE ARASINDASORUN VAR İDDİASI: Muharrem Bey'i hazmedemiyor. Ufku geniş, daha bilgili, daha genç. Binlerce çocuk yetiştirmiş bir insan. Bizans kafası var ya öyle düşünüyor. Biz birlikte demokrasiyi savunuyoruz. O bizi bir türlü anlayamıyor. Biz asla ona benzemeyiz. Bizim içimiz dışımız belli. İstediği kadar çomak sokup kavga ettirebilir miyiz diye düşünüyor bizim hedefimiz Türkiye. 

ERDOĞAN'IN TARİHLERİ KARIŞTIRMASI: Sultanahmet Camii'ni de Erdoğan yaptı. (Gülüyor) Gerçeklerden tümüyle kopmuş vaziyette. Türkiye'yi doğru yönetmesinin imkanı yoktur. Erdoğan'ı özel olarak eleştirmek istemiyorum, muhattap da almak istemiyorum. Muhatap almaya değmez. El ele, kol kola yürüyelim insanlarla istiyoruz. Kavgadan değil barıştan yanayız. Erdoğan ne derse ne desin buradan gelir buradan çıkar. 5 paralık adamı neden muhatap alayım? 5 paralık adama 5 paralık dava açtım.

MİLLET İTTİFAKI: İlkelere dayalı bir ittifak oluşturduk. İlkeleri olmayan ittifak orası. Biz ilkelere dayandığımız için bu ilkeler çerçevesinde hareket edeceğiz. Ortak hareket edeceğiz. İkinci tura kim kalırsa her türlü desteği vereceğiz. Ben şunu görüyorum ki ikinci tura Muharrem İnce kalacak ve onu cumhurbaşkanı koltuğuna oturtacağız.

ÇİLLER'İN YENİKAPI'YA GİTMESİ: Milli şuur demesi benim ağırıma gitti. Dışarıda mallar alan birinin ne milli şuuru olabilir. Bir gün önce Demirel'in ölüm yıldönümüne katılmıyorsun, sonra çıkarlar uğruna Yenikapı'ya gidiyorsunuz. Kitabı olmayan bir profesör Tansu Çiller.

DİP DALGA VAR MI?: Bir dip dalgası geliyor. Toplumda büyük bir huzursuzluk var. İş dünyasında bir belirsizlik var. İYİ Parti, Saadet Partisi ile ortak fikirlerimiz var. Uzlaşma kültürünü kurmaya çalışıyoruz. Ülke çıkarları için bir araya geldik. Kişilerde baskı var, çekiniyorlar, hiç kimse Erdoğan'ı eleştiremiyor. Bundan bir kurtuluş var. Millet İttifakı'nı desteklersek bundan kurtulacağız diyorlar. İşte buna "dip dalga" diyoruz.

ERDOĞAN'IN KIRAATHANE VAADİ: Sözde teknoloji buluşması yapıyor. O kıraathanede kağıt oynasın. Tam Erdoğanlık proje. Emekli edeceğiz e ne yapacak o zaman? Oturup dinlenmeye, hafızasını yenilemeye ihtiyacı var. Herkesin kandırdığı bir kişi. Benim söylediğim doğrulara da inanmıyor. Artık siyaseti bırakmalı. Erdoğan toplumu çok yordu, kenara çekilirse toplum huzur bulacak. Bütün parti bir kişiye bağlıysa o parti değildir zaten. Şimdir Erdoğan bütün Türkiye'yi bir kişiye bağlamak istiyor. İlk kez bu dönemde başbakanlık dönemi ortadan kaldırılıyor. Binali Yıldırım'ı ciddiye alan var mı? (KAYNAK: CUMHURİYET) 

İLGİLİ HABER: CHP'LİLER İLE AKP'LİLER ARASINDA GERGİNLİK

Öne Çıkanlar