Îlham Ehmed ABD'li senatörlerle görüştü

Îlham Ehmed ABD'li senatörlerle görüştü
Demokratik Suriye Meclisi Yürütme Kurulu Başkanı Îlham Ehmed: Türkiye'nin cezaevlerinde tutuklu bulunan IŞİD'lilerin kaçmasına destek verdiği iddiasını gündeme getirdi.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Yürütme Kurulu Başkanı Îlham Ehmed, ABD’nin başkenti Washington’da Cumhuriyetçi Senatör Kevin Cramer ve Demokrat Senatör Tim Kane ile bir araya geldi.

Görüşmeye ilişkin MSD’nin resmî sitesinde yapılan açıklamaya göre MSD Yürütme Kurulu Başkanı Îlham Ehmed, görüşmede Türkiye'nin 5 milyon kişinin yaşadığı Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik harekatı ve bölgedeki güvenlik sorununa ilişkin konuştu.

Îlham Ehmed görüşmede, Türkiye'nin cezaevlerinde tutuklu bulunan IŞİD'lilerin kaçmasına destek verdiği iddiasını da gündeme getirdi.

Senato üyelerine talepte bulunan Îlham Ehmed, Türkiye'ye uyarıda bulunmalarını, bölgedeki bileşenlerin haklarını korumalarını ve etnik soykırıma izin vermemelerini istedi.

Îlham Ehmed, son olarak her iki partinin üyelerinden Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerini korumalarını ve ileri demokrasi modeli olan Özerk Yönetim’e destek vermelerini talep etti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar