İlk engelli belediye başkanı 3 Aralık için yüzdü

İlk engelli belediye başkanı 3 Aralık için yüzdü
Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık yaratmak için birlikte yüzdü.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli yüzücülerle bir araya gelen Av. Turan Hançerli İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un sporcuları ile birlikte 100 metre yüzdü.

Kulübün engelli sporcularıyla birlikte temsili yüzme yarışı yapan Hançerli Türkiye’nin ilk belediye başkanı olarak tanınıyor. 

FIRSAT VERİLDİĞİNDE AŞAMAYACAĞIMIZ ENGEL YOK

Hançerli yüzmenin ardından sporculara yaptığı konuşmada, "Ben Türkiye’deki ilk engelli belediye başkanı oldum, ilkleri yapan yüzlerce, binlerce insan var. Engeller engel değil, yeter ki olanaklarda eşit davranılsın. Asla umutsuzluğa, yılgınlığa, dertlerini aşamayacakları kaygısına kapılmasınlar bizler yaptık sizler de yapabilirsiniz. Zor ama biraz daha fazla çalışınca oluyor. Biz de sizlerin 1 gün değil 365 gün yanındayız" dedi.  

Hançerli temsili yarışa ilişkin ise, "Gerçek engelin engelli bireylerde değil, o bireylerin önüne çıkan engellerde olduğunu gösteren çok güzel bir yarış oldu. Çok hızlı yüzüyorlar, olanaklar sağlandığında fırsat verildiğinde aşamayacağımız engel yok" sözlerini sarfetti.

Sporcular ise arkadaşlarına seslendi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor sporcusu Beytullah Eroğlu, "Engellerinden dolayı evinde oturup, dışarı çıkmayan, bir ışık bekleyen çok fazla insan var. İşte aradığınız ışık burada, bizler başardık. Çalışınca başarabiliyorsunuz, yeter ki isteyin İstanbul Büyükşehir Belediyesispor Kulübü olarak engellilerde çok başarılı bir kulübüz. Bütün desteği vermeye hazırız ve sizleri evden çıkmaya davet ediyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar