'İmamoğlu başlı başına bir proje'

'İmamoğlu başlı başına bir proje'
Yıldırım, HDP'nin İmamoğlu ile ilgili açıklamalarına tepki göstererek, 'HDP, biz size oy veriyoruz ancak bizi yok saymayın, borcunuzu ödeyin diyor, anlaşma var' iddiasında bulundu.

AKP'nin İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, Beyaz TV- TV24 ortak canlı yayınına katıldı.

Binali Yıldırım, CHP'nin İBB Adayı Ekrem İmamoğlu'na destek verecekleri yönünde  HDP'den gelen açıklamalara dayanarak, "İmamoğlu'nun başlı başına bir proje" olduğunu öne sürdü.

İmamoğlu ile birlikte katıldığı canlı yayın öncesi moderatör İsmail Küçükkaya'nın İmamoğlu ile görüşmesini "gayriahlaki" olarak niteleyen Yıldırım, "Burada önemli olan her iki adaya da eşit mesafede durulması. İsmail Bey CHP adayı ile yüz yüze, benimle de telefonla görüşme gerçekleştirmiştir. İsmail Bey, Ekrem Beyle yüz yüze otelde görüşme gerçekleştirmiş benimle de telefonda görüşmüş, geçiştirilecek bir şey değil, gayriahlaki bir durum. Ekrem Bey siyaseten kabul edilemez bir iş yapmıştır, bunu da kamuoyundan saklı tutarak gerçekleştirmiş olması kendisinin güvenilirliği konusunda soru işaretleri yaratmıştır. Benim danışmanımla görüştüysen CHP adayının da sadece danışmanıyla görüşmen gerekir." diye konuştu.

Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

(İmamoğlu'nun havalanında VİP kapsından geçirilmemesi) Ses kayıtlarıyla da ortaya çıktı, arkadaşı Portakal bile kamuoyunu rahatlatıcı bir şey söylemesi gerektiğini söyledi, özür dileseydi mesele kapanırdı. Validen özür dilemesi yetmez, milletten özür dilemesi gerekir, yalanı inatla sürdürürseniz insanlar size nasıl güvenecek. Bipleyip yayınlayabilirsiniz, RTÜK'ten cezai endişeniz varsa.

CNN'deki adamların kovulmadığı ortaya çıktı, YSK en güvendiğim kuruluş dedi, karar aksi yönde çıkınca YSK'ya söylemediğini bırakmadı, parti yöneticilerine çete dedi. Yönetmeye talip olduğu şehrin adayına İstanbullu neden güvensin, bu önemli meseledir. Olay kişiselleştiriliyor, adayın çelişkileri üzerinde konuşuyoruz, bu beni mutlu etmiyor.

(HDP'nin Ekrem İmamoğlu'nu desteklemesi) İmamoğlu başlı başına bir proje. HDP açıkça destekleyeceklerini ilan ediyor, biz size oy veriyoruz ancak bizi yok saymayın, borcunuzu ödeyin diyor, anlaşma var. Biz savaşa gitmiyoruz, İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimine gidiyoruz, biz kimin hangi meşrepten geldiğine bakmıyoruz.

Sayıştay raporunda böyle bir rakam yok dedim, kamu zararı ve usulsüzlük yok. Denetim esnasında ödeme yapılmadığı tespit edilmiş daha sonra KİPTAŞ bu parayı ödemiş. Bunların hiçbiri usulsüzlük değil, tespit, bir kamu zararı oluşursa rapor oluşturulur ve yargılamaya tabi tutulur.

SAADET'TEN HALA UMUTLU!

(Beylikdüzü Sayıştay raporu) Sayıştay 6 milyon 553 bin liralık kamu zararı oluştuğuna hükmetmiş, şu anda İmamoğlu ve arkadaşları hakkında yargılama yapılıyor.

Rakibim 37 vaat vermiş, sadece 2 tanesini gerçekleştirmiş, 11 kreş vaat etmiş 5 yılda bir tane gerçekleştirmiş.

Saadet Partisi ile bizim köklerimiz aynı, geçmişini inkar eden bizden değildir, Saadet Partililer gerekeni sandıkta yapacaktır.

31 Mart seçimleri çok konuşuldu, 31 Mart kazananı olmayan bir seçim, tamamlanmamıştır. Sandık seçimin namusudur, seçim verilen oylarla değil sayılan oylarla kazanılıyor, oyların sayımında katakulli oldu. Biz bu seçimin tekrarından yana olmadık, seçimin tekrarını istemedik, sonuç ne olursa olsun tümü yeniden sayılsın dedik." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar