İmamoğlu: Cumhurbaşkanı bilir, milletin iradesinin önünde hiçbir güç duramaz

İmamoğlu: Cumhurbaşkanı bilir, milletin iradesinin önünde hiçbir güç duramaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi hakkında yaptığı açıklamalara cevap veren Ekrem İmamoğlu, 'Bunu en iyi Cumhurbaşkanı bilir. Milletin iradesinin önünde hiçbir güç duramaz' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece'de önce kreş, sonra da bölge istihdam ofisi açtı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın bir TV programında, kendisi hakkında Beylikdüzü Belediyesi'nde kamu zararı oluşturduğu iddialarına ilişkin, "Doğru. Benimle ilgili Sayıştay raporunda, bir zarar raporu var. Belgesini de hazırladım. Yalnız şöyle bir fark var. Bu konuda ifadelerimiz de alındı. Bir davaya dönüşmedi bildiğim kadarıyla. Burada 6,5 milyon TL'lik zarar denilen şey, çalışanlarıma vermiş olduğum tavan ücretin üstündeki rakamlardan dolayı. Beylikdüzü'ndeki çalışanları düşündüğüm için Sayıştay'da sorgulanıyorum. Lüks araçlar veya usulsüz tahsisler vesaire değil. Ben unutmuştum. Binali Yıldırım hatırlattığı için teşekkür ederim. İBB'nin çalışanları nasıl bir belediye başkanı olduğunu görecekler sayın Yıldırım sayesinde'' yanıtını verdi.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları için de "Siyaset ve ahlak. Bunlar değerli kavramlar keşke herkes buna uygun hareket edebilse. Keşke Cumhurbaşkanı karar verdiği üzere bu sürece dahil olmasaydı" dedi.

İlk olarak Halkalı Gündüz Çocuk Bakım Evi açılışında konuşan İmamoğlu, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazeteci İmamoğlu'na, ''Rakibiniz Binali Yıldırım, sizin Beylikdüzü'nde 11 kreş vadettiğinizi ama sadece bir kreş açabildiğinizi söyledi. Ne diyeceksiniz'' sorusuna şu cevabı verdi:

'EKSİK KALDIĞIMIZ ŞEYLER VAR'

"Olabilir, eksik kaldığımız şeyler var. Ben ona şöyle hatırlatayım. 25 yıldır İBB'yi yöneten, 17 yıldır iktidardaki İBB'nin sıfır kreş açmasına siz ne diyorsunuz? Koca İstanbul, yazık değil mi? Hepsini düzelteceğiz. Gördüğümüz eksiklerle 5+5 yılda inşallah her şeyi düzelteceğiz. Bir ülkenin başbakanı olarak Binali Bey'in de yapamadıklarını, İBB'yi onların adına yönetenlerin de yapamadıklarını hep beraber yapacağız. 10 yılda yapamadıklarını 5 yılda düzelte şansımız olmadı. İBB'nin başına geçince daha hızlı çözeceğiz.'' şeklinde yanıtladı.

Yeşilova Mahallesi'nde faaliyete geçirilen, 'Bölgesel İstihdam Ofisi'nin açılışını da gerçekleştiren İmamoğlu, ofisi gezdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'KÜÇÜKKAYA'YLA GÖRÜŞMENİZ ETİK Mİ?'

İmamoğlu, "Küçükkaya ile birlikte görüşmeniz etik mi? Aynı durum Binali Yıldırım'la ilgili olsaydı buna tepkiniz nasıl olurdu" sorusuna şu cevabı verdi:

"Etik mi sorusunu Mahir Ünal'a sorabilirsiniz. Çünkü bu konuda görüşme yapılacağı konusunda karar birliği yapılmıştı Sayın Mahir Ünal ile Engin Altay. Ondan sonrasını yönetecek olan moderatör. Zaten o da kendi açıklamalarını yapıyor. Bizi aradı, zaten bizimle görüşme yapacağı Mahir Ünal ile Engin Altay görüşmesinde ortaya çıkmıştı. Sayın Mahir Ünal böyle bir açıklama yaptı. Aradı, geldi. Bir talebimiz olup olmadığını sordu. Diğer açıklamaları zaten yaptım. Ben kendime düşen etik davranışı yerine getirdim. Diğer kısmında etik kim davranmadı? Sayın Yıldırım mı davranmadı veya davrandı mı onları bilemem. Onlar kamuoyunun takdirinde. Ben hiçbir şeye müdahale etmedim. Hiçbir zaman bu işi basite almadım. Altı aydır ısrar ediyorum bu işin olması için. Olması için en büyük çaba gösteren benim, bu işi teklif eden kişi de benim. Aynı zamanda bu işe 'vız gelir tırıs gider, kim olursa olsun' diyen de Sayın Yıldırım. Ben öyle bir şey de demedim. Onun ortaya koyduğu bütün önerileri de kabul ettim. Bu kadar basit. O dedi, evet dedik. Bu dedi, evet dedik. Kaldı ki ben bir kadın olması yönünde teklifimi yapmıştım, onu reddetti. Neden reddetti bilmiyorum. Böyle görüşmeler oldu. Bir çok şeyde ben çok şeffafım. Hiç şüpheniz olmanız. Etik davranış konusunda ahlaki prensipleri yukarıdan aşağıya yazın. Kimin buna aykırı davrandığı konusunda çok net görürsünüz.

İmamoğlu, 'Küçükkaya 31 Mart'ı konuşmak istediğinizi söyledi. Bu istekten sonra mı 31 Mart gündeme geldi' sorusu için ise "Hayır. Tabi ki Sayın Küçükkaya'ya böyle bir talepte bulundum ama bu talebi ben ilk başta Mahir Ünal ve Engin Altay görüşmeye başladıklarında ben bu notu verdim. İstanbul konuşulacak diye hatırlarsanız Sayın Yıldırım bir sınır çizmişti, İstanbul konuşulursa diye. İstanbul tabi ki konuşulacak ama 31 Mart sonucu da İstanbulla ilgili bir konudur. Bu da konuşulacak. Ben bu talebimi ilk görüşme başladığında ilettim. O gün geldiğinde Sayın Küçükkaya'ya yine ilettim.

ERDOĞAN'A YANIT: SİYASET VE AHLAK DEĞERLİ KAVRAMLAR

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Sancaktepe mitinginde "31 Mart seçim sonuçlarına en çok Yunan medyası sevindi" sözlerinin hatırlatılması üzerine ise şöyle konuştu:

"Siyaset ve ahlak. Bunlar değerli kavramlar keşke herkes buna uygun hareket edebilse. Ben uygun hareket etmeye özen gösteriyorum. Keşke Cumhurbaşkanı karar verdiği üzere bu sürece dahil olmasaydı. Cumhurbaşkanlığı makamını hep farklı bir yete koydum. Koymaya da devam edeceğim. Devlet omurgası vardır bu ülkenin. Bu değişmemeli. Taraf olunmamalı. İnsanların sığınacağı ve ortak akıl olarak göreceği makamlar olmalı. Bu kadar siyasallaşmamalı. Aşırı siyasallaşmanın bir sonucu. Belli ki yoğun bir kaybetme endişesi oluşmuş. Akıllarına ne geliyorsa konuşuyor herkes. Farklı farklı konuşuyor herkes. Sayın Cumhurbaşkanı, rakibimiz, Ekrem İmamoğlu'ndan sorumlu bakanların hepsinin konuşmalarına bakıyorum. Daha bilmediğiniz, bana ulaşan kamu kurumları üzerinden baskılar vs. Galiba kaybetme psikolojisinin yarattığı bir travma. Tehditler zaten 23'üne kadar. Milletin iradesi ortaya çıktı mı herkes normale döne."

İmamoğlu, Erdoğan'ın Ordu Valisi'ne hakaret ettiği ve bunun başkanlığı önünde engel teşkil edebileceği imasına ilişkin ise "Dava açılabilir, her şey olur. Biz de savunmamızı veririz. Bunu en iyi Cumhurbaşkanı bilir. Milletin iradesinin önünde hiçbir güç duramaz. Ve bizim her hareketimiz hukuk çerçevesindedir. Şu anda milletin iradesine saygı duyulması gerektiğini en iyi Cumhurbaşkanı bilir" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar