İmamoğlu Saadet Partisi'nin iftarına katıldı

İmamoğlu Saadet Partisi'nin iftarına katıldı
Saadet Partisi iftarına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları davet edildi. İmamoğlu katıldı. Yıldırım mesaj yolladı.

Fatma YÖRÜR


ARTI GERÇEK - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Saadet Partisi iftarında bir araya geldi. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu Saadet Partisi (SP) tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılırken, AKP Adayı Binali Yıldırım telgrafla mesajını yolladı. 

Binali Yıldırım mesajında "Ruhumuzu masivadan arındırıp, hayatımızın muhasebesini yapmak için bizlere fırsatlar sunan Ramazan ayının feyz ve bereketinden istifade etmek gayesiyle düzenlemiş olduğunuz iftar programına yaptığınız davet için teşekkür ediyorum. İftar programınıza teşrif eden kıymetli misafirlerinizi hürmetle selamlıyorum. Yaklaşmakta olan Kadir Gecenizi şimdiden tebrik ediyorum." dedi.

Geceye katılan Ekrem İmamoğlu ile fotoğraf çektirmek isteyen SP'liler ve davetliler sıraya girdi. İftara CHP’li Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, eski Refah Partisi milletvekili Emin Şirin ve Ahmet Özal da katıldı.

'RAMAZAN'DA İFTİRA OLMAZ, YALAN OLMAZ, HAK YEMEK OLMAZ'

Okunan ezanla yaklaşık 700 katılımcı oruçlarını açtı. İftarın ardından konuşmalara geçildi. İlk konuşmayı Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim yaptı. Sözlerine "Ramazan'da iftira olmaz, yalan olmaz, hak yemek olmaz." diyerek başladı:

"Bizim için seçim halka hizmetin bir amacıdır. Bu ortak aklın iftarıdır herkese açıkbir iftardır bizler hasım değil rakibiz. Bu aziz millete hizmet için bir yarış içindeyiz. Din, dil, mezhep ayrımı yapmaksızın hakkaniyetle yönetmeyi amaçlıyoruz. Bu saadet sofrası birliğin kardeşliğin sofrasıdır." 

'TATİL UZUN AMA İSTANBULLULARIN BİR SORUMLULUĞU VAR'

Ardından sözü alan Ekrem İmamoğlu, kendisine yapılan davetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İmamoğlu, ''Ramazan ayı bir bereket, arınma ve paylaşma ayıdır. Bu güzel ülkenin insanlarının inançlarını en derinde hissettiği aydır Ramazan ayı. Bu ayda, her zamankinden daha fazla titiz bir şekilde konuşmayı, insanlığa mesaj verirken en hassas biçimde cümleleri kurmayı vazife edinmeliyiz. Ben, İstanbul'umuzda önümüzdeki seçimlerin, şehrimize, 16 milyon insanımıza ve tabii ki 82 milyonluk ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Umarım bu süreci en arınmış, en temiz şekliyle geçirir ve günün sonunda en iyi şekilde neticeyi halkımıza emanet ederiz. Bu duygularımla Ramazan ayında idrak edeceğimiz Kadir Gecemiz ve bayramımız şimdiden mübarek olsun. Bayramlar, ziyaretleri gerektirir, uzun yolculuklar yaptırır hepimize bazen. Tatil de uzun ama bir sorumluluğu var İstanbulluların. Hayırlısıyla tatillerinden sağlıklı, sıhhatli bir şekilde dönüp, vatandaşlık sorumluluğunu yerine getirmesini diliyorum. Hepinize tekrar hayırlı Ramazanalar diliyorum'' dedi.

İmamoğlu'nun ardından Gökçınar ve Karamollaoğlu da birer konuşma yaptı. 

AHMET ÖZAL: 23 HAZİRAN’DA AYNI SONUÇ ÇIKACAK

Eski cumhurbaşkanlarından Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal da, "23 Haziran’da tercihiniz buradaki adaylara mı yoksa başka bir adaya mı olacak?" sorusuna, "YSK’nin kararı beni hiç tatmin etmedi. 23 Haziran’da da 31 Mart’taki sonucun değişeceğini sanmıyorum" diye cevap verdi.

'31 MART SİYASİ BİR FACİADIR, ERDOĞAN GİDİYOR'

İftarın ardından Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar basın toplantısı yaptı. 31 Mart seçimleri ardından yaşanan süreci eleştiren Özçınar "31 Mart siyasi bir faciadır. Erdoğan gidiyor bir devir sona eriyor." dedi.

Rakibi Binali Yıldırım'ın Saadet Partililerinden oy istemesi konusu sorulan  Gökçınar, "31 Mart'tan önce bize Saadetçik deniyordu. Şimdi Saadetçikler bitti. Bize terörist bile dediler. Ama deniz bitti Erdoğan gidiyor" dedi.

Öne Çıkanlar