İmamoğlu: Türkiye Cumhuriyeti adına üzüldüm

İmamoğlu: Türkiye Cumhuriyeti adına üzüldüm
'Sayın Bakanın ifadesiyse çok büyük ayıptır ve tarihe geçmiştir.'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'ndaki ihaleye ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan'ın imzasıyla yapılan açıklamaya yanıt verdi. Tarihi binalara sahip çıkacaklarını söyleyen İmamoğlu, "Bu yaptıklarınız yüzünden çok utanacaksınız" dedi.

Yazılı metni başkasının yazmış olmasını umduğunu belirten İmamoğlu, "Metni okuyunca Türkiye Cumhuriyeti adına üzüldüm" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın Haydarpaşa Gar sahası ve Sirkeci Gar sahasının atıl durumda olan bazı bölümlerinin ihalesinin verilmesine yönelik açıklamalarına yanıt verdi.

İBB Başkanı İmamoğlu, "Ne yazık ki ve ne acı ki ihaleye giren malum şirketin avukatı mı yaptı yoksa Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanı mı yaptı ben anlamadım, fark göremedim. Ancak bu kadar savunulabilirdi. Metni okuyunca Türkiye Cumhuriyeti adına üzüldüm. Sayın Bakan'ın ifadesiyse çok büyük ayıptır ve tarihe geçmiştir" şeklinde konuştu.

'BAKAN BİR AVUÇ İNSANIN YANINDA OLMAYI SEÇMİŞTİR'

İmamoğlu, ihaleyi alan şirket hakkında da "Daha internet sitesi olmayan 10 bin lira sermayeli şirketin davet gününden hemen önce 1 milyon liralık sermaye artışı yapması şaibenin önemli bir parçasıdır" ifadelerini kullanan İmamoğlu, '"Sayın Bakan bir avuç insanın yanında olmayı seçmiştir" dedi.

‘BU ÜLKENİN ATANMIŞ BAKANI BUNU SÖYLEYEMEZ!’

İmamoğlu konuşmasında şunları söyledi:

"Yani bakar mısınız: ‘Birisi 100 bin TL vermiş, öbürüsü 350 bin TL vermiş!’ Bir bakanın, bu şekilde, ‘Çok para verdi. İhale ona verildi’ gibi açıklamalar yapması. Ki bu da yanlış. Bu da doğru değil. Niçin doğru değil? Zaten siz bizi, ikinci pazarlığa davet bile etmediniz. İhaleyi 2 aşamalı tarifliyorsunuz; birinci aşamada teklif alırsınız, ikinci aşamada o pazarlıkta nereye gidileceğini kimse bilemez. Bu kadar yanlış açıklamalar, ‘Daha fazla para verdi’ vesaire gibi açıklamalar yapmak; hangi motivasyon? Üzülüyorum. Bu ülkenin atanmış bakanı olan kişi bunu söyleyemez. Bu mümkün değil."

‘İSTANBUL’U HİSSEDEMEMİŞSİNİZ’

"Bakan’ın söylediklerini burada tek tek telaffuz etmek niyetinde değilim; ama önemli bir cümlesi var: ‘İBB’nin elinde, bu alanlardan binlerce katı büyüklüğünde yerler var iken ihaleye konu alanlarda toplum yararına modern bir kültür sanat alanı kurulacak olması sayın İmamoğlu'nu neden rahatsız etmektedir.’ Allah Allah! Sayın Bakan, projeyi mi biliyorsunuz acaba? Daha ortada proje yok. Bu ihaleyi alan firma size projeyi mi gösterdi? Modern bir kültür sanat alanı...? Nerden biliyorsunuz? Bir yapı mı gösterdi size? Merak ediyorum. Bu ihaleyi verdikleri şirketten ne kadar emin, ne kadar iyi ve farkında; biliyor! Daha acısı; ‘Bu alanlardan binlerce kat büyük alanlarınız var...’

Sayın Bakan, siz, İstanbul'u hissedememişsiniz. Türkiye'yi hissettiğiniz konusunda da artık şüphelerim var. İstanbul'un iki değerli önemli alanından bahsediyoruz. Bir tanesi Haydarpaşa, diğeri Sirkeci. Yani yüzyılı aşkın bu şehrin ve bu ülkenin tarihine damga vurmuş iki simge alandan bahsediyoruz. Siz kalkmışsınız, ‘Niye buna ses çıkarıyorsunuz? Elinizde binlerce alan var. Modern bir yapı kurulacak’ diyorsunuz."

Öne Çıkanlar