OHAL Komisyonu'nda çifte standart

OHAL Komisyonu'nda çifte standart
KHK ile kapatılan İMC TV, Hayatın Sesi, TV10 ve Özgür Gün başvuru formu bile oluşturamıyor, cemaate yakın tv ve radyolara ise başvuru yolu açık.

GÜNCEL - OHAL kapsamında kapatılan kurumların mağduriyetini gidermek iddiasıyla kurulan OHAL komisyonu daha göreve başlamadan mağdur yarattı.

2018’den önce herhangi bir karar veremeyeceği belirtilen komisyona kapatılan bazı kurumlar bırakın mağduriyetlerinin giderilme talebini, başvuru dahi yapamıyorlar.

İnternet üzerinden bir ön başvuru formu oluşturan komisyonun ilgili sayfasında İMC TV, Hayatın Sesi TV, Van TV, Özgür Gün TV, Jiyan TV, Azadi TV ve TV10 gibi kanalların isimleri yer almıyor. Kurumların isimlerinin yer almamasından dolayı kurumlar herhangi bir başvuruda da bulunamıyor. Ancak ilgili başvuru formunda Gülen cemaatine yakın TV ve radyoların olması dikkat çekiyor.

12 TELEVİZYON VE 11 RADYO KAPATILMIŞTI

20 Temmuz'da ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile aralarında İMC TV, Hayatın Sesi, TV10, Van TV, Gün TV, Azadi TV ve Jiyan TV’nin de bulunduğu muhalif 12 televizyon ve 11 radyo kanalının yayın lisansı iptal edilmişti. Kararda Başbakanlık tarafından kurulan bir komisyonun etkili olduğu iddia edilmişti.

Öne Çıkanlar