IMF: Türkiye ekonomik istikrar için adım atmalı

IMF: Türkiye ekonomik istikrar için adım atmalı
IMF Sözcüsü Rice, 'IMF Türkiye’deki koşulları izliyor. Fon, ekonomik istikrarı sağlamak için kapsamlı ve açık iletişimi olan bir politika paketi öneriyor' dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Baş sözcüsü Gerry Rice, Türkiye'nin ekonomik istikrar için adımlar atması gerektiğini söyledi. Rice, Washington'da düzenlediği olağan basın toplantısında, diğer bazı ülkelerle birlikte Türkiye ekonomisine ilişkin soruları yanıtladı.

Rice, "IMF Türkiye'deki koşulları izlemeye devam ediyor. Fon, 'ekonomik istikrarı sağlamak için kapsamlı ve açıkça iletişimi olan bir politika paketi' öneriyor" dedi. Rice, "Türk yetkililerden IMF'ten finansal destek için bir talep konusunda hazırlık işareti görmedik" değerlendirmesinde bulundu.

YENİ AÇIKLAMA YOK, ÖNCEKİ AÇIKLAMALAR GEÇERLİ

Rice, Türkiye’deki ekonomik durumu  yakından izlediklerini belirterek; Türkiye’ye önerilerine ilişkin önceki  açıklamalarını tekrar etti.

Rice, dün düzenlediği haftalık basın toplantısında, Türkiye’ye ilişkin soruyu da yanıtladı.

Bir katılımcının, "S-400 ssistemleri satın alması nedeniyle ABD’nin ekonomik yaptırımları ile karşı karşıya kalınması  yönünde ciddi bir olasılık bulunduğu haberleri dikkate alındığında Türkiye ekonomisinin görünümü konusunda karamsar mesajlar duyuyoruz. Türkiye konusunda endişeli misiniz ve bu ekonomik yaptırımların etkisinin ne  olacağı konusunda ne öngörüyorsunuz?" sorusuna yanıt veren Rice, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye konusunda söyleyebileceğim, ekonomik durumu çok yakından izlemeye devam ettiğimizi olacak. Bu yeni bir açıklama değil, önceki  açıklamamızı tekrar ediyorum, Türkiye’ye makroekonomik ve finansal istikrarı korumak için geniş kapsamlı ve açık iletişime dayanan politika paketi tavsiye ettik. Tekrar söyleyeyim, bu yeni bir şey değil, sadece vurguluyorum, tekrarlıyorum. Türk otoritelerin IMF’ten bir finansal destek talep etmeye hazırlandıklarına dair herhangi bir işaret almadık. Yaptırımlar konusuna gelince ise, olası etkileri konusunda spekülasyonda bulunmak istemiyorum." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar