IMF: Ülkeler ekonomik yavaşlamaya hazır değil

IMF: Ülkeler ekonomik yavaşlamaya hazır değil
IMF Yardımcı Direktörü Lipton'a göre, ekonomik yavaşlama beklenenden daha yakın sürede yaşanacak. Üstelik ülkeler buna 10 yıl önceye göre daha az hazırlıklı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Yardımcı Direktörü David Lipton, ekonomik yavaşlamanın beklenenden daha kısa süre içinde yaşanmasını beklediğini söyledi.

İsviçre'nin Davos kasabasında dün başlayan Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Lipton, ileriye dönük olarak ticaret gerilimleri, finansal koşullar ve sıkılaşmadan kaynaklanan riskler öngördüğünü ifade etti.

Lipton, ekonomik gerileme yaşanması durumunda birçok ülkenin bu durumla baş etmek için 10 yıl öncesinde olduğundan daha az donanımlı olduğunu belirtti.

ABD'de hükümetin kapalı olmasının etkisinin şimdiye kadar çok az olduğunu da söyleyen Lipton kapanma ne kadar uzun sürerse, etkisinin de o kadar büyüyeceği değerlendirmesinde bulundu.

IMF, bu hafta global ekonomi için 2019 ve 2020 tahminlerini aşağı yönlü revize etti, 2019 yılı için küresel büyüme tahminini yüzde 3.5 ile üç yılın en düşük seviyesine indirdi.

IMF Başkanı Christine Lagarde da, ABD ile Çin arasındaki husumet ve Brexit gibi meselelerin ışığında küresel büyüme tahminlerini aşağıya çekmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Davos’ta devam eden Dünya Ekonomik Forumu öncesi konuşan Lagarde, "Uzun lafın kısası iki yıllık sağlam bir genişleme sonrası dünya ekonomisi beklediğimizden yavaş büyüyor ve riskler artıyor" dedi.

Lagarde, "Küresel bir resesyon kapıda mı? Hayır. Ama küresel büyümede daha sert bir düşüş riski şüphesiz yükseldi" şeklinde konuştu. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar