İnce'ye kurultay cevabı: Örgütün sağduyusuna güveniyorum

İnce'ye kurultay cevabı: Örgütün sağduyusuna güveniyorum
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin başlattığı olağanüstü kurultay tartışmaları hakkında konuştu.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin genel başkanlık değişimi çağrısının ardından parti içi tartışmalar sürerken, konu ilk kez MYK’ye taşındı.

Bugün toplanan MYK 4.5 saat sürdü. Toplantıda seçim sonuçları ve imza toplayarak partiyi olağanüstü kurultaya götürme çalışmaları masaya yatırıldı. Hürriyet'tin haberine göre Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultay tartışmalarını değerlendirirken, "Kritik dönemlerde parti tabanı iş yapmanı ister. Kavga etmeni değil. Örgütün sağduyusuna güveniyorum" dedi.

"İNCE İLE POLEMİĞE GİRMEYİN"

Özel konuşmalarında da, kamuoyu önünde yapacağı konuşmalarda da İnce ile ilgili polemik yaratacak hiçbir konuya girmeyeceği ve yorum yapmayacağı belirtilen Kılıçdaroğlu’nun, MYK üyelerine ve milletvekillerine bu yönde talimat verdiği öğrenildi.

Muharrem İnce kendisini cumhurbaşkanı adayı olarak gösteren Kılıçdaroğlu'na vefasızlık yaparak hiçbir zaman kurultay çağrısı yapmayacağını açıklamış ancak daha sonra "Genel başkanlığı bana devretmesini önerdim. Ben kurultay çağrısı yapmıyorum ama örgütlerimiz gereğini yapacaktır" demişti. (HABER MERKEZİ/MA)

Öne Çıkanlar