İngiltere Başbakanı'ndan Cemal Kaşıkçı açıklaması

İngiltere Başbakanı'ndan Cemal Kaşıkçı açıklaması
May, soruşturmayı yakından takip ettiklerini söyledi.

İngiltere Başbakanı Theresa May, "Cemal Kaşıkçı cinayetinin sorumlusunun ortaya çıkarılmasını istiyor ve soruşturmanın uluslararası standartlara uygun şekilde ilerlemesini ümit ediyorum" açıklamasında bulundu. 

Cemal Kaşıkçı cinayeti gibi vakaların bir daha yaşanmaması için uluslararası ve ulusal hukukun çiğnenmemesi adına Suudi Arabistan'ın gerekli adımları atması gerektiğini vurgulayan May, soruşturmayı yakından takip ettiklerini söyledi.

RAPOR GEÇEN HAFTA AÇIKLANMIŞTI

Suudi gazeteci Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmüş, cinayetin ardından ABD yönetimi, Suudi Veliaht Prens'in cinayetle ilgisinin olmadığını ileri sürmüştü.

Kaşıkçı cinayetine yönelik aylardır uluslararası soruşturma yürüten Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard, elde ettiği bulguları ve tavsiyeleri içeren raporunu geçen hafta açıklamıştı.

Raporla ilgili konuşan Callamard, "Öncelikle (Kaşıkçı'nın) öldürülmesi uluslararası bir cinayetten daha fazlasıdır. Cinayette bir dizi uluslararası hukuk ihlal edildi. Cinayet, uluslararası ilişkilere büyük zarar verdi. Bundan dolayı BMGK'nin bu cinayeti ciddiye alması önemlidir" değerlendirmesinde bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar