İngiltere’de bir ilk: Kürt ve Alevi kadın vekil seçildi

İngiltere’de bir ilk: Kürt ve Alevi kadın vekil seçildi
Feryal Clark Demirci, açılan sandık sonuçlarına göre rakiplerine fark atarak Londra’dan Britanya Parlamentosu’na giren ilk Kürt ve Alevi kadın oldu

İngiltere’deki seçimlerde İşçi Partisi’nden aday gösterilen, Kuzey Enfield adayı Feryal Clark Demirci, açılan sandık sonuçlarına göre rakiplerine fark atarak Londra’dan Britanya Parlamentosu’na giren ilk Kürt ve Alevi kadın oldu. Bir diğer Kürt aday İbrahim Doğuş ise seçim bölgesi West Bromwich’te seçimleri kaybetti.

23 BİNDEN FAZLA OY ALDI

Britanya’da 12 Aralık erken genel seçim sonuçları kesinleşmese de Muhafazakar Parti, tek başına iktidar oldu.Parlamentoya girmesi kesinleşen Demirci, oyların 23 bin 340’ını alarak yüzde 51 ile seçimi kazanırken, en yakın rakibi olan Muhafazakar Parti adayı ise Joanne Laban ise 16 bin 848 oy aldı. Demirci, oylarının yarısından fazlasını alarak Kuzey Enfield halkından tam destek almış oldu.
Demirci, başta Kürt Halk Meclisi ve Britanya Alevi Fedarasyonu olmak üzere, Day-Mer, Gik-Der, Alxas Com gibi çok sayıda Kürt ve Türkiyeli kurum tarafından desteklenmişti. Aslen Malatya’ya bağlı Kürecik bölgesinden olan Demirci, son olarak Hackney Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

DOĞUŞ: MÜCADELEYE DEVAM

Diğer Kürt aday İbrahim Doğuş ise İşçi Partisi’nden aday gösterildiği West Bromwich bölgesinde seçimi kaybetti. Doğuş’un bir süredir yoğun bir tempo ile seçim çalışmalarını sürdürdüğü bölgede Muhafazakar Parti kazandı. Seçimleri sonuçlarının ardından bir açıklama yapan Doğuş, West Bromwich East’te harika bir ekiple ve birçok gönüllüyle kampanya yürüttüklerini belirterek, "Daha adil, daha iyi bir toplum için mücadeleye devam" dedi. (alevinet)

Öne Çıkanlar