İngiltere ve AB Brexit'te anlaştı

İngiltere ve AB Brexit'te anlaştı
İngiltere ile Avrupa Birliği arasında süren müzakerelerden sonuç alındı. Taraflar bir taslak metin üzerinde anlaştı.

AB ve İngiltere Brexit konusunda uzlaştı. Taraflar anlaşmayı onaylarsa İngiltere, 29 Mart 2019'da AB'den ayrılacak.

İngiliz hükümetinden bir kaynak, bu hafta içerisinde yürütülen yoğun müzakelerde tarafların taslak bir anlaşma metni üzerinde teknik mutabakat sağladıklarını söyledi.

İngiltere Başbakanı Theresa May de yarın için kabineyi özel bir toplantıya çağırdı. Toplantıda anlaşma metni bakanların onayına sunulacak. The Sun gazetesi May'in bu akşam tüm bakanları tek tek görüşmeye çağırdığını yazdı. AB'nin diğer 27 ülkesinin daimi temsilcilerinin de Brüksel'de yarın bir araya gelecekleri bildirildi.

May'in lideri olduğu Muhafazakar Parti'de Brexit'i destekleyen birçok kişi başbakanın planına, "İngiltere'yi AB'ye çok fazla bağlayacağı için" karşı çıkıyordu.

İngiltere ve AB arasındaki görüşmelerde özellikle İrlanda sınırı en çok tartışma yaratan konuya dönüşmüştü. İngiliz hükümetinin anlaşma metnine onay vermesi halinde, top önce AB üyesi ülkelerin liderlerinde olacak. AB Zirvesi'nde anlaşmaya onay çıkması halinde gözler bu kez İngiltere ve Avrupa parlamentolarında yapılacak oylamalara çevrilecek. İngiltere, 29 Mart 2019'da AB'den ayrılacak. (Kaynak: BBC)

Öne Çıkanlar