İnşaat-İş: Alınterimizin bir bölümü olan ücretimizi patronlara bırakmayacağız

İnşaat-İş: Alınterimizin bir bölümü olan ücretimizi patronlara bırakmayacağız
İnşaat-İş, ana firmanın Sistema Müdendislik olduğu çeşitli işlerde çalışıp ücret ve tazminat hakları verilmeyen 20 üyesi için 3 gündür sürdürdüğü direnişin kazanımla sonuçlandığını duyurdu.

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), Sistema Mühendislik’in yüklenici firma olduğu Platin Yapı Mühendislik’in de alt taşeron olarak iş yaptığı birçok yapım-onarım işinde elektrikçi olarak çalışan 20 üyesinin ücretleri, ihbar ve kıdem tazminatlarının gasbedilmesine karşı başlattığı direnişin 3. gününde (dün) işçilerin tüm alacaklarının ödendiğini, direnişin kazanımla sonuçlandığını duyurdu.

3 gün boyunca hem ana firma konumundaki Sistema Mühendislik’in hem de onun aldığı projeler kapsamında işçilerin çalıştığı çeşitli ofis ve adreslerin önünde (Sanofi İlaç, Garanti Bankası Plazası, KPMG’nin ofisinin bulunduğu İş Kule, Enerji Piyasaları İşletme A.Ş (EPİAŞ), HSCB Bankası) müzikli, ajitasyonlu, sloganlı eylemler yaptı.

Patron tarafının "Eylemi bitirin işçilerin alacaklarını yarın yatıracağız" oyalamasına, polisin devreye girmesi için yapılan şikayetlere rağmen direniş dün de eşzamanlı olarak çeşitli adresler önünde sürdürüldü.

Dün akşam saatlerinde önce EPİAŞ yetkililerinin talebiyle bir görüşme gerçekleşti. Hemen ardından da Sistema patronlarının talebiyle sendika ve işçi temsilcileriyle bir görüşme yapıldı. Görüşme, işçilerin verilmek istenmeyen tüm alacaklarının ödenmesiyle sonuçlandı.

İnşaat-İş direnişin kazanımla sonuçlanmasını şu şekilde duyurdu:

Ana firma konumundaki Sistema’nın talebiyle gerçekleştirilen görüşmede tüm haklarımız ödendi, direnişimiz zaferle sonuçlandı.

Örgütlü direnişimizle kazandık!

Daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi alınterimizin sadece bir bölümü olan ücretimizi dahası tek bir kuruşumuzu patronlara bırakmayacağız!

İnşaat işçisi köle değildir!
Kavga, sokak, direniş! Yaşasın İnşaat-İş!

Öne Çıkanlar