İnşaat-İş'ten 3. Havalimanı İGA CEO'suna yanıt: Günah çıkarıyor

İnşaat-İş'ten 3. Havalimanı İGA CEO'suna yanıt: Günah çıkarıyor
Fatih Altaylı, 3. Havalimanı projesi İGA CEO’su Kadri Samsunlu'nun 'İşçi arkadaşlarımdan özür diledim. Haklıydılar' dediğini aktarmıştı.

İnşaat İşçileri Sendikası "İGA patronu kendisi hakkında suç duyurusunda bulunurken, arkadaşlarımız tutsak" başlıklı bir açıklamayla  3. Havalimanı projesi İGA CEO’su Kadri Samsunlu'ya yanıt verdi.

Fatih Altaylı, Habertürk'te dün yayınlanan yazısında 3. Havalimanı'na yaptıkları gezide İGA CEO'su Kadri Samsunlu ile yaptıkları sohbete yer vermiş Samsunlu'nun "İşçi arkadaşlarımdan özür diledim. Haklıydılar" dediğini aktarmıştı. "Madem haklıydılar bu sorunlar niye daha önce çözülmedi?" sorusuna Samsunlu'nun "Sorunlar varmış birikmiş ama benim haberim olmadı. Bunlar bana aksettirilmedi" yanıtı verdiğini yazmıştı.

İnşaat-İş yaptığı açıklamada, "Kadri Samsunlu’nun yaptığı açıklamalara bakınca 3.Havalimanı işçilerinin isyanının ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gördük. İşçilerin düzeltilmesini istediği tüm koşulların varlığı kabul edilmiş. Fakat öte yandan işçi arkadaşlarımız ve sendika emekçileri hala tutuklu ve tutuklamalar da devam ediyor. 'işçiler haklıydı, onlardan özür diledim' ya da 'benim haberim yoktu' diyerek verilen acıların sorumluluğunu üstlerinden atamazlar" ifadelerini kullandı.

"ARKADAŞLARIMIZI SERBEST BIRAKIN, SUÇLARI ÜSTLENEN PATRONLARI YARGILAYIN"

Açıklamasında "Samlu’nun açıklamalarının kendisi yeni bir suç duyurusudur" diyen sendika "Bizzat kendisi ve buraları denetlemekle mükellef resmi kurumlar hakkında yapılmış bir suç duyurusu… Bu açıklamalardan sonra bir kez daha yineliyoruz: Arkadaşlarımızı serbest bırakın. Onları değil, tüm bu suçları üstlenen patronu(ları) ve onu (onları) denetlemekle görevli resmi temsilcileri-görevlileri yargılayın" çağrısı yaptı.

AÇIKLAMANIN TAMAMINI BU LİNKTEN OKUYABİLİRSİNİZ

Öne Çıkanlar