Irak: Hava harekatı egemenliğimizin ihlalidir

Irak: Hava harekatı egemenliğimizin ihlalidir
Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin düzenlediği hava harekatı nedeniyle Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi’ni bakanlığa çağırarak protesto mektubu verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Şengal, Mahmur ve Karaçok Dağı’na yönelik hava operasyonlarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Irak Dışişleri Bakanlığı, bu tür eylemlerin "Irak’ın egemenlik ve güvenliğinin ihlali" olduğunu belirtti.

Bu konuda hazırlanan bir protesto mektubunun Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız’a teslim ediliği ifade edilerek Türkiye’den "iyi komşuluk ilkelerine uyması" istendi.

Bakanlığın açıklamasında, "Irak toprakları kullanılarak komşu ülkelerin güvenliğini tehdit eden hiçbir girişim kabul edilemez" ifadelerine yer verildi.

Dün akşam TSK’ye ait savaş uçakları Şengal, Mahmur ve Karaçok Dağı’nı bombalamış bombalama sonucu Mahmur’da 4 sivil hayatını kaybetmişti.

Reuters’ın haberine göre de Irak Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında hava harekatı kınandı ve bu tür harekatlara son verilmesi istendi. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar