İran artık nükleer anlaşmaya uymayacağnı açıkladı

İran artık nükleer anlaşmaya uymayacağnı açıkladı
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, 'Nükleer anlaşmada) taahhüt ettiğimiz zenginleştirme oranı ve miktarına riayet etmeyeceğimizi ilan ediyoruz' açıklaması yaptı.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, nükleer anlaşmada ülkesinin beklentilerinin yerine getirilmediği gerekçesiyle anlaşma çerçevesindeki taahhütlerinden bazılarına riayet etmemekle ilgili 60 günü içeren "İkinci Adım" uygulamalarını devreye soktuklarını açıkladı.

'KARAR ANLAŞMAYI KORUMAK İÇİN'

Başkent Tahran’daki Cumhurbaşkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Arakçi, bundan böyle bazı taahhütleri yerine getirmemelerinin "nükleer anlaşmayı ortadan kaldırmak değil korumak için" olduğunu iddia etti:

"Bugün ilk 60 günün sonuna geldik. İsteklerimiz yerine getirilmediği için ikinci adımı uygulamaya koyuyoruz. İkinci adımda taahhüt ettiğimiz zenginleştirme oranı ve miktarına riayet etmeyeceğimizi ilan ediyoruz Nükleer anlaşmadan ayrılmamız da mümkün. 60 günlük süre taraflara istifade edebilecekleri fırsatlar tanımaktadır. 3’üncü Adımı da değerlendiriyoruz. 60 gün sonra üçüncü adımımızı da açıklayacağız." dedi.

Geçtiğimiz gün Fransa Cumhurbaşkanı Macron’la bir telefon görüşmesi yapan İran Cumhurbaşkanı Ruhani ise, "Yaptırımların durdurulması yeni bir başlangıç olabilir" demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar