İran'da öğretmenler grevde

İran'da öğretmenler grevde
Öğretmenler bugün ve yarın okullarda grevlerini sürdürecek.

İran Öğretmenler Sendikası Koordinasyonu öğretmenleri 2 günlük greve çağırdı. Çağrıyla birlikte birçok yerde öğretmenler okullarda grev eylemlerine katıldı. 

Okullarda bir araya gelen öğretmenler öğretmen odasında bir araya gelerek, eylemlerini sürdürüyor. "Öğretmenlerin yeri zindanlar değil", "Eğitim sistemiyle oynamayın", "Öğretmenler insanca yaşaması için bir ücret verilmeli", "Grevimiz sürecek" yazılı dövizler açan öğretmenler, bir an önce taleplerinin karşılanmasını istiyor.

Rojnews'in haberine göre grev kararı alan öğretmenler, okullarda öğrencilerine eylemlerinin amaçlarını anlatıp, destek istedi. Ardından öğretmenler odasına geçen öğretmenler, 2 gün boyunca burada eylemlerini sürdürecek.

İran Öğretmenler Sendikası Koordinasyonu’nun açıklamasında şunlar belirtildi: "Öğretmenlerin haklarına ilişkin çıkarılan kanunlar işleve sokulmuyor. Öğretmenlerin maaşları, eğitim sistemi, yaşam koşulları gibi sorunlardan dolayı İran ve Rojhılat’taki öğretmenler greve başladı. Öğretmenler taleplerinin yerine getirilmesi için iş bıraktı."

Sabah saatlerinde birçok yerde öğretmenler grevlerini sürdürdüklerini ve eylemlerinde kararlı olduklarını ifade etti. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar