İran: Yakıt taşıyan yabancı bir gemiye el konuldu

İran: Yakıt taşıyan yabancı bir gemiye el konuldu
İngiltere’ye bağlı Cebelitarık özerk yönetimi, 4 Temmuz’da Suriye’ye yönelik ambargoları ihlal ettiği gerekçesiyle bir İran tankerini alıkoymuştu.

İran devlet televizyonu, İran Devrim Muhafızları’nın Umman Körfezi’nde bir milyon varil yakıt kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle 12 personelin görev yaptığı yabancı bayraklı bir gemiye el koyduğunu duyurdu.

Açıklamada geminin kime ait olduğu belirtilmezken, konu ile alakalı başka bir bilgi paylaşılmadı.

İRAN’IN GEMİSİNE İNGİLTERE EL KOYMUŞTU

İngiltere’ye bağlı Cebelitarık özerk yönetimi, 4 Temmuz’da Suriye’ye yönelik ambargoları ihlal ettiği gerekçesiyle bir İran tankerini alıkoymuştu. İran, "Grace 1" adlı tankerin durdurulmasının ardından bunun İngiltere için "sonuçları olacağı" açıklamasını yapmıştı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bir süredir tansiyonun yüksek olduğu Hürmüz Boğazı’nı kapatabileceklerini ancak bunu istemediklerini söyledi. Petrol akışında oldukça kritik bir noktada bulunan Hürmüz Boğazı’ndan geçen tankerlerin peş peşe saldırıya uğramasıyla tansiyon yükselirken İran Dışişleri Bakanı Zarif’ten açıklama geldi. Zarif, "Kesinlikle Hürmüz’ü kapatacak güçteyiz ancak bunu yapmayı kesinlikle istemiyoruz. Çünkü Hürmüz Boğazı ve Basra Körfezi bizi hayata bağlıyor" dedi. Hürmüz Boğazı’nda güvenliğin sağlanması gerektiğini söyleyen Zarif, "Biz bunu gerçekleştirmekte önemli bir rol oynuyoruz ancak burası herkes için güvenli olmalı" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar