Irkçı saldırıya tepki: Cizresporluyuz

Irkçı saldırıya tepki: Cizresporluyuz
Aralarında sanatçıların da bulunduğu çok sayıda kişi saldırıya uğrayan Cizrespor oyuncuları ve teknik heyetine sosyal medyadan destek verdi.

TFF 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Cizrespor'un, Serik Belediyespor maçının ardından saldırıya uğramasına sosyal medyada çok sayıda kişi tepki gösterdi.

Dün Cizrespor oyuncularının sahaya çıkmasının ardından 'Ölürüm Türkiyem' şarkısının çalınması ve Cizrespor 1-0 öne geçtikten sonra skor ekranına Türk bayrağı konmuş, daha sonra da maç bitiminde Serik Belediyespor oyuncuları Cizrespor'un kaleci antrenörüne yumruk atmıştı. Daha sonra taraftarların da sahaya yabancı madde atmasıyla devam eden saldırı, koridorlarda da devam etmişti.

Saldırıya aralarında sanatçılar ve gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişi sosyal medyada açılan #CizreSporluyuz etiketiyle tepki gösterdi.

Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, "Ülkemizdeki herkesin herkesi kucaklaması umudu ile.  #CizreSporluyuz. Bu toprakların genetiğinde ayrımcılık ötekileştirmek yoktur. Olmayacaktır da" mesajını paylaştı.

Sanatçı Ferhat Tunç da "Milliyetçilik kılıfıyla topluma dayatılan ayrımcı ve ötekileştirici politikaların özü, Irkçılığa dayanıyor. Irkçı saldırganlık, Kürdün iradesini  yok sayan iktidar politikalarından cesaret alıyor. Bu saldırılar karşısında kaygı duymamak elde değil. Bugün elbette #cizresporluyuz" şeklinde bir mesaj paylaştı.

Oyuncu Bülent Emrah Parlak ise Twitter hesabından "Cizrespora bugün yapılan saldırı bize bir kere daha öğretti ki ,klasik hatta dalga geçilen tabiriyle, bu ülke Türküyle, Kürdüyle, Ermenisiyle, Lazıyla, Rumuyla, Yahudisiyle kardeştir...Bunu kafanıza kazıyacaksınız. #CizreSporluyuz" şeklinde bir mesaj paylaştı.

TİP Milletvekili Barış Atay da saldırıyı "Irkçı saldırıları, hakaretleri Amedspor’dan biliyoruz. Faşizminize karşı sonuna kadar bu sefer de  #CizreSporluyuz Bu ülke topraklarında eşit ve barış içinde yaşama umutlarını asla bitiremeyeceksiniz" sözleriyle kınadı.

İhraç edilen akademisyen ve spor yazarı Elif Çongur ise "Bu topraklarda omuz omuza yaşama ve maç seyretme umudumuzu asla kaptırmayacağız size. #Cizresporluyuz" dedi.

Gazeteci Ümit Kıvanç, "Cizrespor’a saldırı ne ayıp, ne korkunç, ne kötülük. Adamlar misafirin. Alt tarafı bir takım kafilesi. Sen yüzlerce kişisin. Utanmıyorsun da. Etraftakiler de olmamış gibi yapıyor. Ne feci #CizreSporluyuz" mesajını paylaştı.

İLGİLİ HABER: CİZRESPOR'A IRKÇI SALDIRI: OYUNCULAR DARP EDİLDİ

Öne Çıkanlar