IŞİD'in elindeki son köy de kurtarıldı

IŞİD'in elindeki son köy de kurtarıldı
Suriye Demokratik Güçleri, IŞİD'in kontrolündeki son yerleşim olan Bağuz köyünde kontrolü sağladığını ilan etti.

Suriye Demokratik Güçleri (QSD), Suriye'nın doğusunda bulunan IŞİD'in kontrolündeki son yerleşim yeri olan Bağuz köyünü de kurtardı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin bildirdiğine göre Bağuz'un düşmesiyle birlikte IŞİD'in kontrolünde sadece iki mezra kaldı. Geçen hafta da Susah kasabası IŞİD'den kurtarılmıştı.

Deutsche Welle Türkçe'nin Fransız haber ajansı AFP'den aktardığına göre, Gözlemevi Başkanı Rami Abdel Rahman, "Bağuz'da halen saklanan IŞİD mensuplarını bulmak için arama çalışmaları devam ediyor" diyerek, QSD'nin civardaki mezraya doğru ilerleyeceğini belirtti.

KAMYONLARLA TAHLİYE EDİLİYORLAR

Gözlemevi ayrıca son 24 saatte aralarında 470 IŞİD mensubunun da bulunduğu, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 5 bine yakın kişinin bölgeyi terk ettiğini ve QSD kontrolündeki alanlara yöneldiği bilgisini verdi. Bu kişilerin yaklaşık 3 bin 500 kadarının teslim olduğu tahmin ediliyor.

Bölgeden ayrılan kişilerin QSD kontrolündeki onlarca kamyon tarafından tahliye edildiği belirtilirken, son iki mezranın da ele geçirilmesiyle IŞİD'in bölgedeki varlığının tamamen sona ermesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar