IŞİD'in kaçırdığı 12 çocuk kurtarıldı

IŞİD'in kaçırdığı 12 çocuk kurtarıldı
Demokratik Suriye Güçleri, Baxoz'da IŞİD'e karşı yürüttüğü operasyonda 12 çocuğu daha kurtardı. Çocukların 10'u Şengal'den kaçırılan Ezidi çocukları.

IŞİD’in Suriye’deki son mevzisi olan Baxoz beldesinde Demokratik Suriye Güçleri'nin liderliğinde yürülen operasyonda bir yandan da siviller tahliye ediliyor. Demokratik Suriye Güçleri bugün 10’u Ezidi Kürt olmak üzere 12 çocuğu daha IŞİD’den kurtadı.

Rûdaw muhabiri Viviyan Fetah, kurtarılan çocuklardan 10’unun 2014’te Şengal’de kaçırılan Ezidi Kürt çocuklar olduğunu diğer 2’sinin de Tel Aferli Şii Türkmen çocuklar olduğunu aktardı.

YPG’nin omurgasını oluşturduğu  Demokratik Suriye Güçleri yaklaşık bir aydır Baxoz'u kuşatma altında tutuyor. Beldede şu ana kadar 40 binden fazla kişi açılan güvenlik koridorundan tahliye edildi.

Rûdaw’a konuşan Fırat’ın Öfkesi Operasyonlar Komutanı Leyla Abdullah, Baxoz’dan tahliye edilenlerin büyük çoğunluğunun Suriyeli olmadığını, Suriye'ye dışarıdan gelen cihatçılarla ile bunların eşleri ve çocukları olduğunu belirtmişti. Abdullah, "IŞİD’in kaçırdığı 200 Ezidi kadın ve çocuğu kurtarmayı başardık. Ezidi kadınlara ait mezarlar da keşfettik" demişti. (Kaynak: Rudaw)


Fotoğraflar: ANF

Öne Çıkanlar