IŞİD'lilerin iadesi başladı

IŞİD'lilerin iadesi başladı
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı 'ABD'li IŞİD'li bir terörist sınır dışı edildi' dedi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı IŞİD'lilerin iadesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Bakanlık Sözcüsü Çataklı, "İşlemi tamamlanan ABD'li bir yabancı terörist savaşçı Türkiye'den sınır dışı edildi" dedi.

Geri gönderme merkezlerindeki Alman uyruklu 7 yabancı IŞİD'linin de seyahat programlarının yapıldığını belirten Çataklı, 14 Kasım'da sınır dışı edileceklerini söyledi.

Sözcü Çataklı şu bilgileri verdi:

"Geri Gönderme Merkezi'nde bulunan Alman uyruklu bir yabancı terörist savaşçı için sınır dışı süreci işletildi, Danimarka uyruklu bir yabancı terörist savaşçı ise adli süreç işletilerek gün içerisinde ülkelerine gönderilecek. Dolayısıyla bugün 3 YTS'nin ülkemizden çıkışları sağlanacak"

'KİMSENİN IŞİD OTELİ DEĞİLİZ'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tartışma konusu olan IŞİD'lilerin iadesiyle ilgili geçen hafta yaptığı açıklamada, şunları söylemişti:

"Şimdi biz bunları size iade edeceğiz diyoruz, pazartesiden itibaren başlıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar. İade edeceğiz. Ayağa kalkıyorlar. 'Biz bunları vatandaşlıktan attık, siz ne yaparsanız yapın.' Yok öyle yağma. Çatlasanız da patlasanız da silseniz de saklasanız da o IŞİD'lileri, insanınızı, kendi vatandaşınızı, vatandaşlıktan çıkarsanız da çıkarmasanız da sizin ülkenize göndereceğiz. Ne yaparsanız yapın. Kendi insanınıza nasıl hesap vereceğinizi kendiniz bilirsiniz. Biz kimsenin IŞİD oteli değiliz."

Öne Çıkanlar