İŞKUR karartması: Konu TBMM'ye taşındı

İŞKUR karartması: Konu TBMM'ye taşındı
İŞKUR, istihdam politikalarına ilişkin istatistikleri altı aydır yayınlamıyor. CHP Milletvekili Güzelmansur, verilerin neden yayımlanmadığını Meclis gündemine taşıdı.

İŞKUR, istihdam politikalarına ilişkin istatistikleri altı aydır yayınlamıyor. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, verilerin neden yayımlanmadığını Meclis gündemine taşıdı. Güzelmansur, "İŞKUR’un Şubat 2019’dan bu yana bu verileri yayınlamayı durdurması konkordato ilanlarında yaşanan artışa, Ücret Garanti Fonu’nun amacı dışında kullanımına ve ekonomik krizin derinliğine yönelik bir karartmadır" dedi.

İŞKUR bazı istatistikleri altı aydır yayınlamıyor. Bu istatistiklerde konkordato ilan eden firmalarda çalışan işçilerin ücretlerinin ödenmesi için kurulmuş olan Ücret Garanti Fonu verileri de yer alıyordu. İstatistiklerde, Ücret Garanti Fonu'ndan kaç kişiye ne kadar ödeme yapıldığı açıklanıyordu.

GÜZELMANSUR’DAN TBMM’YE ÖNERGE

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği önergesinde de İŞKUR'un Şubat 2019'dan itibaren Ücret Garanti Fonu verilerini yayımlamayı durdurmasının gerekçesini sordu.

Güzelmansur'un şu soruların yanıtlanmasını istedi:

- Ağustos 2018'den bu yana, aylar itibarıyla çalıştığı işyeri konkordato ilan ettiği için Ücret Garanti Fonu'na müracaat eden kişi sayısı kaçtır?

- Bu müracaatlardan kaçı kriterlere uymadığı için reddedilmiştir ?

- Aynı dönemde ödeme yapılan işçi sayısı ve toplam ödeme miktarı nedir? Fonda bugüne kadar biriken tutar nedir? Fondan amacı dışında nerelere ne kadar ödeme yapılmıştır?

Öne Çıkanlar