İŞKUR üzerinden AKP için seçim anketörlüğü

İŞKUR üzerinden AKP için seçim anketörlüğü
'Belediyede kadrolu işçi olacaksınız' denilerek işe alınan işçiler, AKP’ye yakın olduğu ileri sürülen anket şirketinde anketör olarak çalıştırıldı. İşçiler duruma tepki gösterdi.

İzmir’de 31 Mart seçimleri öncesinde yaklaşık bin kişi, İŞKUR üzerinden belediyede işe alınacağı vaadiyle AKP’ye yakın olduğu iddia edilen "Arima" isimli anket şirketinde anketör olarak çalıştırıldı.

Seçimlerin ardından AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yanına giden işçilere "Kimseye iş miş yok" yanıtı verildi. Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç’ın haberine göre verilen sözlerin yerine getirilmemesine tepki gösteren işçiler, "Seçim öncesinde bize İŞKUR üzerinden belediyeye çevre temizliği bölümünde işçi olarak alınacağımızı söylediler. Resmiyette belediyelerde çevre temizliği personeli olarak göründük, ama anketörlük yaptırıldık. Madem ki biz Arima’da çalıştırılacaktık, niye İŞKUR’un olanaklarını kullanarak maaşlarımız ödendi?" dedi.

‘KİMSEYE İŞ MİŞ YOK’

31 Mart seçimlerinin ardından 13 Nisan’da görevinden istifa eden AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Toplum Yararına Proje (TYP) programı ile İŞKUR üzerinden belediye personeli olarak 6 ay sözleşmeli işe çağırılan işçilerle yaptığı toplantıda "Siz bizim sahada gözümüz kulağımız olacaksınız. 6 ay sonra sözleşmeniz bitince sizleri kadrolu olarak belediyelerde işe sokacağız. Seçimden sonra herkesi değerlendireceğiz. Herkes kendi geldiği ilçelerde, bizim ilçe teşkilatlarımızla birlik olup çalışmalara katkı sunsun. Bazıları çalıştık, geldik ama dışarıda kaldık diye umutsuzluğa kapılıyor. Sakın ha! Böyle şeylere girmeyin. Zaten biz sizleri ileriye dönük, seçimden sonraya hazırlıyoruz" dedi.

Belediyede çalışacakları gerekçesiyle işe alındıklarını sanan işçiler daha sonra AKP’ye yakın olduğu ileri sürülen "Arima" isimli anket şirketinde anketör olarak çalışmaya başladı. Seçimden sonra Şengül’ün istifasının ardından yerine gelen AKP İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yanına giden işçilere, "Kimseye iş miş yok" yanıtı verildi.

‘İSTANBUL SEÇİMİNİ BAHANE ETTİLER’

AKP tarafından kandırılmalarına tepki gösteren işçiler, "Seçim döneminde belediyelere bağlı işçi olarak göründük, ama anketörlük yaptık. AKP’li belediyelere bağlı çalışıyorduk. 31 Mart’ın ardından ise İstanbul seçimleri bahane edilerek oyalandık. İş beklemekten bıktığımız için il başkanına gittik ve ‘kimseye iş miş yok’ yanıtı aldık. Resmiyette İŞKUR üzerinden belediyede çevre temizliği personeli olarak göründük. Madem ki biz Arima’da çalıştırıldık, o zaman niye İŞKUR’un olanaklarını kullanarak maaşlarımız ve sigortalarımız ödendi" dediler.

İşçiler anketör olarak çalışmaya itiraz edenlerinse baskıyla karşılaştığını söyledi.

Öne Çıkanlar