'İsrail, drone ve tanklarla Gazze’yi vurdu'

'İsrail, drone ve tanklarla Gazze’yi vurdu'
İsrail, Kassam Tugayları liderini yakalamak için operasyon düzenledi, Gazze'den kırmızı seviye roket uyarı sirenleri yükseldi.

ARTI GERÇEK - İsrail Ordusu, Hamas’ın idaresindeki Gazze’nin Kassam Tugayları sorumlularından Noureddine Baraka’yı yakalamak ya da infaz etmek için Gazze’ye operasyon düzenledi. 

Kassam Tugayları operasyonu gerçekleştiren İsrail özel kuvvetleriyle çatışmaya girdi, çatışmada biri Hamas üyesi olmak üzere altı Filistinli ve bir İsrail özel kuvvetler askeri öldü. 

Sosyal medyada, ateşlenen roketlerle İsrail’in ‘Demir Kubbe’ hava savunma sistemi arasındaki angajmanı gösteren görüntüler yayınlanmaya  başlandı.

 

Sosyal medyada yayınlanan saldırıya ilişkin görüntülerde İsrail, drone ve tanklarla Gazze’yi vuruyor. Görüntülerde Filistinli direnişçilerin roketlerle misillemede bulundukları görülüyor.

 

 

Operasyon sonrası abluka altındaki Gazze Şeridi’nden çıkmaya çalışan İsrail özel kuvvetlerinin dronelar ve topçu atışlarıyla çıkmaya çalıştığı ve Han Yunus ve Gazze’nin doğusuna kırktan fazla atış yapıldığı gelen haberler arasında.

Operasyon ve saldırının ardından Gazze’den kırmızı seviye roket uyarı sirenleri yükseldi. (DIŞ HABER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar