İsrail ile Hamas arasında ateşkes

İsrail ile Hamas arasında ateşkes
İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Hamas'a ait hedefleri vurduğunu duyurdu. Hamas'tan yapılan açıklamada ise Mısır'ın arabuluculuğunda İsrail ile ateşkes sağlandığı bildirildi.

Hamas, Gazze'de ateşkes sağlandığını duyurdu. Yapılan açıklamada ateşkesin Mısır'ın ara buluculuğunda sağlandığı bildirildi. Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, kendilerine bağlı Aksa'nın Sesi Radyosu'na yaptığı açıklamada, "Mısır'ın, İsrail ile Filistin direniş grupları arasında ateşkes sağlama çabaları başarılı oldu" dedi. 

Ateşkesin yürürlüğe girdiğini belirtilirken; Gazze'deki Filistin hükümeti Basın Bürosu Başkanı Selame Maruf da tüm kamu kuruluşlarının yarın her zamanki gibi çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

İsrail, bu sabah abluka altındaki Gazze Şeridi'nden atılan ve 7 kişinin yaralanmasına neden olan bir roketin Tel Aviv'in kuzeyindeki bölgede bir eve düşmesinin ardından akşam saatlerinde Hamas'a ait hedefleri vurmaya başlamıştı. 

İsrail saldırılarında Gazze'de en az üç bina vurulmuş, bu binalar arasında Hamas lideri İsmail Heniyye'nin Gazze'deki ofisinin de bulunduğu belirtilmişti.

Filistin resmi haber ajansı Wafa, savaş uçaklarının Gazze’de ticari faaliyetteki bir binaya en az 2 füze attığını, 2 Filistinlinin yaralandığını; binanın ise büyük zarar gördüğünü duyurmuştu.(HABER MERKEZİ)  

Öne Çıkanlar