'İsrail ile Türkiye gizlice görüşüyor'

'İsrail ile Türkiye gizlice görüşüyor'
Türkiye ile İsrail’in gizli görüşmeler gerçekleştirdiği, eylül ayı sonunda karşılıklı büyükelçi atanabileceği öne sürüldü.

Türkiye ile İsrail’in gizli görüşmeler gerçekleştirdiği, Eylül ayı sonunda karşılıklı büyükelçi atanabileceği öne sürüldü.

Söz konusu iddia İsrail’de yayınlanan Yedioth Ahronoth gazetesinde yer aldı. Habere göre İsrail ve Türkiye arasından sürdürülen gizli görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde büyükelçiler yeniden atanacak.

Gazete İsrailli ve Türkiyeli yetkililere dayandırdığı haberinde biri İsrail'den diğeri Türkiye'den iki özel jetin ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dabi kentine gitmek üzere pazar sabahı kalkış yaptığını ve bu uçuşların devam eden görüşmelerle ilgili olduğunu yazdı.

İsrail ve Türkiye, 2010’da 10 aktivistin hayatını kaybettiği Mavi Marmara saldırısı sonrası büyükelçilerini karşılıklı olarak geri çekmiş, diplomatik ilişkiler de maslahatgüzar seviyesinde yürütülmüştü. İsrail’e büyükelçi altı yıl sonra atanmıştı.

Geçen aylarda Gazze sınırında İsrail askerlerinin "Büyük geri dömüş yürüyüşü"ndeki Filistinli eylemcilere ateş açması nedeniyle her iki ülke büyükelçileri bakanlıklara çağrılıp ülkeyi terk etmesi istenmişti.  (Kaynak: Sputnik/Diken)

Öne Çıkanlar