İsrail Suriye'deki İran hedeflerini vurduğunu açıkladı, İran yalanladı

İsrail Suriye'deki İran hedeflerini vurduğunu açıkladı, İran yalanladı
Suriye'ye 2011'den beri yüzlerce hava saldırısı düzenlediği belirtilen İsrail, dün gece Şam'daki İran hedeflerine saldırı düzenlendiğini açıklamıştı.

İsrail ordusu, Cumartesi gecesi düzenlenen saldırıların, Suriye'nin başkenti Şam'ın Akraba beldesinde İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü'nü hedef aldığını duyurmuştu.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'ya konuşan Şam yönetimine bağlı bir askeri yetkili, Suriye'nin hava savunma sisteminin 'Golan Tepeleri'nden Şam çevresindeki bölgeye doğru gelen düşman hedeflerini tespit ettiğini' ve 'İsrail roketlerinin çoğunun hedeflerine ulaşamadan yok edildiğini' söyledi.

ÜST DÜZEY İRANLI YETKİLİ İSRAİL'İ YALANLADI

İsrail'in iddialarını üst düzey bir İranlı yetkili ise kendilerine ait hedeflerin vurulduğu iddiasını yalanladı.

BBC Türkçe'nin İran'ın yarı resmi haber ajansı ILNA'dan aktardığı bilgiye göre, Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Başkanı Muhsin Rızai, "Bu bir yalan ve gerçek değil. İsrail ve ABD'nin, İran'ın çeşitli merkezlerine saldıracak gücü yok ve (askeri) danışmanlık merkezlerimiz zarar görmedi" dedi.

Eski bir Devrim Muhafızları Komutanı olan Rızai, "İsrail ve ABD'nin Suriye ve Irak'ta ortaklaşa yürüttükleri harekâtlar uluslararası hukukun ihlâli ve yakında Suriye ve Irak'ın savunucuları tarafından bunlara karşılık verilecek" ifadelerini de kullandı.

'SALDIRILARDA İRAN'A VE HİZBULLAH'A BAĞLI 3 SAVAŞÇI ÖLDÜ'

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise Pazar günü, İsrail hava saldırılarının Lübnan'da Şii Hizbullah örgütünün iki savaşçısı ile bir İranlı savaşçıyı öldürdüğünü söyledi.

Gözlemevi'nin başkanı Rami Abdülrahman, "İsrail'in Şam'ın güneydoğusundaki İran ve Hizbullah noktalarını hedef alan saldırılarında en az 3 kişi hayatını kaybetti. Bu kişilerden ikisi Hizbullah'tandı, biri ise İranlıydı" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Tekrar ediyorum: İran'ın hiçbir yerde dokunulmazlığı yok. İran'ın saldırılarına karşı güçlerimiz her alanda eyleme geçiyor. 'Eğer biri sizi öldürmeye kalkarsa, ilk siz onu öldürün" dedi.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar