İstanbul'da AKP'ye karşı İmamoğlu zaferi kutlanıyor

İstanbul'da AKP'ye karşı İmamoğlu zaferi kutlanıyor
Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini 9 puan farkla Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasının ardından İstanbullular kutlamalarını sürdürüyor.

YSK'nin 31 Mart yerel seçimlerinde sonucunu iptal edip seçimi tekrarladığı İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun oylarını katlayarak yeniden kazanmasının ardından, İstanbullular ktlamalar için sokağa döküldü.

 

Sonucun ilan edilmesinin ardından İstiklal Caddesi'ne çıkan binlerce İstanbullu İmamoğlu'nun seçim zafereinikutladı.

 

Beşiktaş CHP binası önünde toplanan halk, seçim zaferini İzmir Marşı söyleyerek kutladı.

 


GAZİ'DE YER YERİNDEN OYNADI

Ekrem İmamoğlu'nun yaklaşık 800 bin oy farkıyla kazanmasının ardından en coşkulu kutlama Gazi Mahallesi'inde gerçekleşti. Binlerce insan solağa çıkarken bir o kadar da insan kamyonlara araçlara binerek mahalleyi turladı. Kürtçe şarkılarla halayların çekildiği Gazi Mahallesi'nde kutlamalar geç saatlere kadar sürdü.

Günün videosu da yine Gazi Mahallesi'nden geldi. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından sokağa fırlayan yetişkinlerin arasında çocuklar da vardı.

 

 

Twitter'da paylaşılan bir görüntüde seçim zaferinin ardından elinde uçurtma, bayrak ve bisikletleriyle fırlayan çocukları görüntüleyen kişinin yanında bulunan bir çocuğun, "Abi baksana bizim çocuklarda sevindi" dediği duyuluyor.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar