İstanbul Şehir Üniversitesi yönetiminden Erdoğan’a cevap

İstanbul Şehir Üniversitesi yönetiminden Erdoğan’a cevap
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Halkbank bankasını dolandırmaya çalışmakla suçladığı İstanbul Şehir Üniversitesi yönetimi yazılı açıklama yaptı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Halkbank’ı dolandırmaya çalışmakla suçladığı İstanbul Şehir Üniversitesi yönetimi yaptığı yazılı açıklamayla, "İstanbul Şehir Üniversitesi’ne Halkbank tarafından bankacılık mevzuatına uygun olarak kullandırılan yatırım kredisi, bütünüyle kampüs inşaatı için harcanmıştır" dedi.

 Erdoğan'ın Halkbank bankasını dolandırmaya çalışmakla suçladığı İstanbul Şehir Üniversitesi yönetimi yazılı açıklama yaptı.

Erdoğan’ın iddialarına maddeler halinde yanıt veren açıklamada özetle, "Dragos kampüs arazisinin İstanbul Şehir Üniversitesi’ne devri yürürlükteki yasalara uygun olarak yapılmıştır. İstanbul Şehir Üniversitesi’ne Halkbank tarafından bankacılık mevzuatına uygun olarak kullandırılan yatırım kredisi, bütünüyle kampüs inşaatı için harcanmıştır. İstanbul Şehir Üniversitesi, kredi borçlarını ödeyebilecek kapasiteye sahip olup bu süreçte borçlarının silinerek kamu tarafından yüklenilmesini asla talep etmemiştir. Üniversite’nin talebi mevcut yasalar çerçevesinde borçlarının yeniden yapılandırılmasından ibarettir" denildi.

‘BASKILAR BİRAN ÖNCE SONLANDIRILMALI’

Açıklamanın sonuç bölümünde ise, "İstanbul Şehir Üniversitesi’ne kimi basın yayın organları ve siyasiler tarafından yöneltilen asılsız itham, iftira ve iddialar da göstermektedir ki, Üniversite’nin şimdiye kadar konuyla ilgili yaptığı hiçbir açıklama dikkate alınmamakta ve Üniversite’nin yaklaşımının ulusal düzeyde kamuoyuna mâl olması engellenmektedir. Bu nedenledir ki, Üniversite’nin müktesebatının korunacağı yönünde verilen güvenceler de itimat telkin etmekten uzaktır. Üniversite’nin kurucusu Bilim ve Sanat Vakfı’nın 40 yıla yaklaşan birikimi üzerine kurulan ve kamu yararı dışında hiçbir beklentisi olmayan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin ve mensuplarının ulusal ve uluslararası itibarının daha fazla zedelenmemesi için mali ve hukuki baskıların bir an önce sonlandırılması gerekmektedir. 11 Ekim 2019 tarihinde Halkbank tarafından bankalardaki tüm varlıklarına ihtiyati haciz kararı uygulanan üniversitemizde başta maaş ve burs ödemeleri olmak üzere en temel harcamalar bile yapılamamaktadır. Bu zor süreçte eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini büyük bir fedakârlıkla sürdüren öğretim elemanlarımıza, çalışanlarımıza ve tepkilerini medeni bir şekilde ortaya koyan öğrencilerimize bu açıklama vesilesi ile bir kez daha teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verildi.  (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar