İstanbul Üniversitesi öğrencileri: Sibel'i asla unutmayacağız

İstanbul Üniversitesi öğrencileri: Sibel'i asla unutmayacağız
İntihar eden İstanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünli'nin arkadaşları, Beyazıt'ta bir araya geldi.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri Sibel Ünli için toplandı. İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencileri, Samatya'da denizde cansız bedeni bulunan ve intihar ettiği bildirilen Sibel Ünli için bir araya geldi.

Beyazıt Kampüsü önünde toplanan öğrenciler, "Sibel'i unutmayacağız" pankartı açtı.Öğrenciler adına açıklama yapan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Ezgi Çetinkaya, İÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Sibel Ünli'nin sıra arkadaşları olduğunu söyledi.

Ünli ile aynı amfilerde ders gördüklerini, aynı bahçede dolaştıklarını ve aynı kantin sırasında beklediklerini belirten Çetinkaya, arkadaşları Ünli'nin psikolojik sorunlar yaşasa da gülmeyi, şakalaşmayı hiç bırakmadığını ifade etti.

Çetinkaya, "Sibel ekmeği için direnen işçinin, en temel hakları için mücadele eden üniversitelilerin, şiddete ve ayrımcılığa maruz bırakılan hayvanların yanındaydı. Sibel'in sıra arkadaşları İÜ öğrencileri olarak hiçbir arkadaşımızın ayrımcılık, geleceksizlik, geçim sıkıntısı ve gündelik sıkıntılar nedeniyle yalnız kalmasına izin vermeyeceğiz. Sibel'i asla unutmayacağız" dedi.

Öne Çıkanlar