'İstihbarat ev ev gezip ailelerle görüşüyor'

'İstihbarat ev ev gezip ailelerle görüşüyor'
Kendilerini polis ve jandarma istihbarat olarak tanıtan bazı kişilerin, evlere giderek ailelerden bilgi almaya çalıştığı ve kendileriyle işbirliği yapmaya zorladığı iddia edildi.

Mersin’de kendilerini polis ve jandarma istihbarat olarak tanıtan bazı kişiler, çocukları PKK’ye katıldığı ifade edilen ailelerin evine her ay düzenli olarak giderek, çocukları hakkında bilgi almaya çalıştığı ve geri getirilmeleri konusunda kendileriyle işbirliği yapmaya zorladığı öne sürüldü.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre bu durumdan rahatsızlık duyan bir aile, söz konusu kişilerin kendilerini rahatsız edecek boyutta gelip gittiğini anlattı. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen aile, eve gelen kişilere "Çocuğumuz nerede ve ne yaptıklarını bilmiyoruz" demesine rağmen baskının sürdüğünü söyledi.  

‘BİRAZCIK YARDIM EDİN’

Gelen kişilerin kendileriyle Kürtçe konuştuğunu, ‘şirin görünmeye çalıştığını’ ifade eden aile bireyleri, süreklileşen bu durum karşısında ne yapacaklarını bilmediklerini dile getirdi. Yaşadıklarını anlatan aile bireyleri, gelen kişilerin kendilerine şunları söylediğini öne sürdü:

"Devlet yıllarca bir eksiklik içerisine girdi. Çocuklarınız da bugün ya cezaevinde ya da gerillaya katıldı. Artık devlet böyle bir eksiklik içerisine girmek istemiyor. Onun için bizler çocuklarınızın geri dönmesini istiyor. Onlar eğer dönerse emin olun ne bir gözaltı ne de cezaevi hiçbir şey başlarına gelmeyecek. Bu konuda bize güvenebilirsiniz. Siz onların nerede olduğunu biliyorsunuzdur. Görüşmüşlüğünüz vardır. Sadece bize nerde olduklarını söyleyin ve bize birazcık yardım edin. Biz onları size sağ salim kavuştururuz. Bakın biz birçok kişiyi getirdik. Onlar şimdi aileleriyle mutlu bir yaşam sürüyor."

AİLE YARDIM TALEP ETTİ: NE OLACAK BİLMİYORUZ

Bu konuda demokrasi güçlerinden yardım talebinde bulunan aileler, "Artık ne olacak bilmiyoruz. Geliyorlar saatlerce oturup çay ve kahve içiyorlar. Sürekli aynı şeyleri tekrarlıyorlar. Açıkçası ne biz çocuklarımızın nerede olduğunu biliyoruz ne de onlar" dedi.


Foto: Arşiv

Öne Çıkanlar