İstinaf mahkemesi Cumhuriyet davasında cezaları onadı

İstinaf mahkemesi Cumhuriyet davasında cezaları onadı
İstinaf mahkemesi Cumhuriyet gazetesi davasında cezaları onadı. 6 kişi kalan cezaları için yeniden cezaevine girecek.

İstinaf Mahkemesi, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Cumhuriyet Gazetesi eski yönetici ve yazarları hakkında verdiği mahkumiyet kararını onadı.

İstinaf Mahkemesi'nin onama kararında, 5 yılın üzerinde ceza alan sanıkların Yargıtay'a başvurma hakları bulunduğu belirtildi. Kararda, İstinaf Savcısı'nın da haklarında beraat kararı verilen 3 sanık için Yargıtay'a başvurma hakkı bulunduğu kaydedildi. Kararda, 5 yılın altında ceza alan sanıkların, bu onama kararı ile haklarındaki cezanın kesinleştiği ifade edildi.

Ahmet Şık'ın suç tarihinde milletvekili dokunulmazlığına sahip olmadığını gerekçe gösteren mahkeme, Şık'ın milletvekili dokunulmazlığından yararlanamayacağına karar verdi. Kadri Gürsel ve Bülent Utku daha önce yattıkları hapis süresi nedeniyle cezaevine girmeyecek.

Karara göre Musa Kart, Mustafa Kemal Güngör, Emre İper, Hakan Kara, Güray Öz ve Önder Çelik tekrar hapis yatacak.

Kadri Gürsel ve Bülent Utku'nun hapis yattığı sürenin göz önünde bulundurulduğu karara göre tekrar cezaevine girecek isimler ve hapis süreleri şöyle:

Musa Kart: 1 yıl 16 gün
Mustafa Kemal Güngör: 1 yıl 16 gün
Emre İper: 3 yıl 1 ay 15 gün
Hakan Kara: 1 yıl 16 gün
Güray Öz: 1 yıl 16 gün
Önder Çelik: 1 yıl 16 gün

Cumhuriyet gazetesi davasında beş yılın üzerinde ağır hapis cezası alan isimlerin temyiz incelemesi ise Yargıtay'da yapılıyor. Temyiz dosyası yargıtayda süren isimler şöyle: Hikmet Çetinkaya, Orhan Erinç, Akın Atalay, Murat Sabuncu, Aydın Engin ve Ahmet Şık. (HABER MERKEZİ)
 

Öne Çıkanlar