Kışanak ile Tuncel'e verilen 29 yıl hapis cezası bozuldu

Kışanak ile Tuncel'e verilen 29 yıl hapis cezası bozuldu
İstinaf Mahkemesi, Gültan Kışanak ile Sebahat Tuncel'e 29 yıl hapis cezası veren Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını bozdu.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesi, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'e 29 yıl hapis cezası veren Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını bozarak yeniden yargılanmalarına karar verdi.

Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada mahkeme heyeti Kışanak'a, 'terör örgütüne üye olmak' iddiasıyla 11 yıl 3 ay, 'örgüt propagandası' iddiasıyla ise 3 yıl hapis cezası vermişti. Heyet, Tuncel'i ise 'terör örgütüne üye olmak' iddiasıyla 9 yıl 9 ay, 'örgüt propagandası' iddiasıyla da 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

Tuncel’in avukatları Şıvan Cemil Özen ile Cemile Turhallı Balsak ve Kışanak’ın avukatları Mehmet Emin Aktar, Cihan Aydın ve Mesut Beştaş mahkemenin verdiği cezayı istinaf mahkemesine taşımıştı. İstinafın bozma kararını, Avukat Aktar sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

MAHKEME, CEZALARI BOZARAK TUTUKLULUKLARININ DEVAMINA KARAR VERDİ

Dosyayı inceleyen Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesi Kışanak’a verilen 14 yıl hapis cezasıyla Tuncel’e verilen 15 yıl hapis cezasını esası da etkileyecek şekilde usulen bozdu.

Mahkeme, Tuncel ile Kışanak’ın tahliye taleplerini reddederek tutukluluklarının devamına karar verdi.

Öne Çıkanlar