'İtirazların hiçbiri seçimlerin yenilenmesini gerektirecek mahiyette değil'

'İtirazların hiçbiri seçimlerin yenilenmesini gerektirecek mahiyette değil'
Türkiye Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Kapan, seçimin yenilenmesi ve benzer sonucun çıkması halinde sistem değişikliğinin de tartışılacağını söyledi

İktidara yakın Işıkçılar Cemaati'nin yayın organı Türkiye Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, 31 Mart'taki seçimlerin ardından itiraz sürecinin devam ettiği İstanbul'da, mevcut delillerin seçimin yenilenmesine yetmeyeceğini yazdı. "Şayet bilmediğimiz ve şimdiye kadar açıklanmayan başka bir şey yoksa ileri sürülen itirazların hiçbiri, seçimlerin yenilenmesini gerektirecek mahiyette değil" diyen Kapan, "31 Mart seçimlerinde, Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 51,6 olarak çıktığı için, Devlet Bahçeli’nin sıkça dile getirdiği sistem değişikliğini tartışma ortamı doğmadı. Ancak seçimler tekrarlanır ve benzer sonuç çıkarsa, bu defa kesin tartışılır" ifadelerini de kullandı.

İsmail Kapan'ın bugün (11 Nisan 2019) yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

'İTİRAZLARIN HİÇBİRİ, SEÇİMLERİN YENİLENMESİNİ GEREKTİRECEK MAHİYETTE DEĞİL’

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, balkon konuşmasında önümüzdeki dört buçuk yıl zarfında seçim olmayacağını söylemişti. Peki, gidilirse netice ne olur? Bir kere şunun altını çizelim; Bu hususta tek yetkili karar mercii YSK’dır. YSK da seçimlerin sonucuna müessir bir durumun var olup olmadığına bakacak. Yani "tam kanunsuzluk hâlinin" var olup olmadığını arayacak. YSK’nın kararları kesindir. Şayet bilmediğimiz ve şimdiye kadar açıklanmayan başka bir şey yoksa ileri sürülen itirazların hiçbiri, seçimlerin yenilenmesini gerektirecek mahiyette değil. Dolayısıyla siyasi ortamda estirilmek istenen havanın aksine, böyle bir ihtimal hayli zayıf görünüyor."

'SEÇİM TEKRARINDA AYNI SONUÇ ÇIKARSA SİSTEM TARTIŞMAYA AÇILIR'

"Diğer taraftan İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi demek, toplam seçmenin beşte birinin tekrar sandık başına gitmesi demektir. Cumhur ve Millet İttifaklarından hangi tarafın daha iyi konsolide olacağı konusunda, kimsenin peşin garantisi yoktur. Yani pekala beklenmeyen bir durum da zuhur edebilir!.. 31 Mart seçimlerinde, Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 51,6 olarak çıktığı için, Devlet Bahçeli’nin sıkça dile getirdiği sistem değişikliğini tartışma ortamı doğmadı. Ancak seçimler tekrarlanır ve benzer sonuç çıkarsa, bu defa kesin tartışılır... Buraya bir mim koyalım!"
 

Öne Çıkanlar