İYİ Parti'den CHP’ye Tanrıkulu şartı: CHP gereğini yapacaktır

İYİ Parti'den CHP’ye Tanrıkulu şartı: CHP gereğini yapacaktır
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, Suriye'ye yönelik askeri harekata ilişkin sözlerine tepki gösteren İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu, 'Millet İttifakı' için şartını açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Kuzey Suriye'ye yönelik askeri harekat için yaptığı, "Hükümetin bilmesi gerekiyor; bu haksız bir savaştır ve Kürtlere karşı yapılan bir savaştır" açıklamasına tepki gösteren İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, CHP ile partileri arasındaki 'Millet İttifaı'nın geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin Kuzey Suriye'ye düzenlediği askeri harekatında Kürtlerle savaşılmadığını, Kürtlerle beraber memleket için ve bayrak için savaşıldığını iddia eden İYİ Parti Sözcüsü, 'Millet İttifakı'nın sürmesi için CHP'nin gereğini yapacağını ifade etti:

'TANRIKULU, OPERASYONU TÜRK-KÜRT KAVGASI' ŞEKLİNDE TAKDİM ETMEYE TEŞEBBÜS ETTİ, CHP GEREĞİNİ YAPACAKTIR' 

"Bununla ilgili sanıyorum ki CHP gereğini yapacak; çünkü bu münasebetsiz bir cümle. Neticesinde ABD Başkanı Trump’ın dediklerinden de çok farklı bir cümle değil bu. Trump da oradaki terör koridorunu yarma operasyonumuzu, ‘Türk-Kürt kavgası’ şeklinde takdim etmeye teşebbüs etti. Bu bizim için PKK’ya karşı yapılmış bir müdahaledir. Bugün de oraya terörü vurmak için indik. Dolayısıyla bizim devlet millet irademizin böyle perçinlendiği zamanlarda siyasetçilerin kurduğu cümlelere dikkat etmesi lazımdır. Bu cümlenin üzerine yorum yapmak lüzumsuzdur. Tanrıkulu'nun ifadeleri münasebetsiz bir laftır. Bunların benzerleri zaten dünyadan yeteri kadar duyuyoruz ki içeriden duymak doğru değildir. Dolayısıyla CHP gereğini yapacaktır."

CUMHURBAŞKANININ BÖYLE BİR ZAMANDA İTTİFAKLAR KONUŞUYOR OLMASINI YAKIŞIKSIZ BULUYORUZ

Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanı Erdoğan’ın, 'Millet İttifakı' ile ilgili açıklamalarını da eleştireren İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "CHP’li Tanrıkul’nun o sözlerine nasıl kızıyor ve münasebetsiz buluyorsak Sayın Cumhurbaşkanımızın, derdimizin tasamızın olduğu böyle bir zamanda ittifakları konuşuyor olmasını yakışıksız bulduğumuzu da ifade etmeliyiz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar